Maukas kaalilaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Noin 2 tuntia

Herkullinen kaalilaatikko on monen suosikkiruoka, jonka lisukkeeksi sopii loistavasti puolukkahillo.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkeräkaalia
1 1/2 dlpuuroriisiä
6 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
1 kpliso sipuli
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
2 rkltomaattisosetta, halutessasi
1 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1 tlmeiramia

Voiteluun

2 rklmargariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Keitä riisiä lihaliemessä, isossa kattilassa (n. 5 l) n. 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpuuroriisiä
    1 kpllihaliemikuutio
    6 dlvettä
  2. 2

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kgkeräkaalia
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli. Nosta kaalisuikaleet ja sipulit riisin päälle kypsymään.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
  4. 4

    Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Nosta kattila syrjään.

  5. 5

    Sekoita joukkoon jauheliha nokareina, muna ja mausteet.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    1 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    1 tlmeiramia
    2 rkltomaattisosetta, halutessasi
  6. 6

    Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, halutessasi, 1 tl Suolaa, 1 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
17.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä