Maukas kaalilaatikko - Yhteishyvä

Maukas kaalilaatikko

Maukas kaalilaatikko
Annokset
8
Herkullinen kaalilaatikko on monen suosikkiruoka, jonka lisukkeeksi sopii loistavasti puolukkahillo.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Keräkaalia
1 1/2 dl
Puuroriisiä
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
Iso sipuli
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Tomaattisosetta, halutessasi
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1 tl
Meiramia

VOITELUUN

2 rkl
Margariinia

Näin teet

1

Keitä riisiä lihaliemessä, isossa kattilassa (n. 5 l) n. 10 minuuttia.

1 1/2 dl
Puuroriisiä
1 kpl
Lihaliemikuutio
6 dl
Vettä
2

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

1 kg
Keräkaalia
3

Kuori ja hienonna sipuli. Nosta kaalisuikaleet ja sipulit riisin päälle kypsymään.

1 kpl
Iso sipuli
4

Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Nosta kattila syrjään.

5

Sekoita joukkoon jauheliha nokareina, muna ja mausteet.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1 tl
Meiramia
2 rkl
Tomaattisosetta, halutessasi
6

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti.

2 rkl
Margariinia
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 20.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g154 g
Proteiinia12 g98 g
Rasvaa14 g108 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1066 8527
Energiaa kcal255 2037

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 dl Vettä

  • 2 rkl Tomaattisosetta, halutessasi

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Meiramia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g154 g
Proteiinia12 g98 g
Rasvaa14 g108 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1066 8527
Energiaa kcal255 2037

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 dl Vettä

  • 2 rkl Tomaattisosetta, halutessasi

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Meiramia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.