Maukas kesäkurpitsagratiini

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

40 min (josta 10 min aktiivista)

Kesäkurpitsagratiini saa raikkaan säväyksen sitruunankuoresta ja rapean pinnan pankojauhoista. Gratiini on helppo ja herkullinen lisuke monille ruoille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(2 kpl) kesäkurpitsaa
1 kplsitruuna (luomu)
2 rklvoita
2 rklvehnäjauhoja
3 dlkevytmaitoa
150 g(1 ps) juustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
3 rklpankojauhoja

Lisäksi

(ruohosipulia)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat. Poista kannat ja viipaloi kurpitsat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan (20 x 25 cm).

    MääräAinesosa
    700 g(2 kpl) kesäkurpitsaa
  2. 2

    Pese sitruuna ja raasta kuori. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito kattilaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Sammuta liesi ja lisää puolet juustosta. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 rklvoita
    2 rklvehnäjauhoja
    3 dlkevytmaitoa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kaada seos kurpitsojen päälle. Ripottele loppu juusto ja pankojauhot tasaisesti pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Viimeistele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    3 rklpankojauhoja
    (ruohosipulia)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä