Maukas kesäkurpitsagratiini
40 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsagratiini saa raikkaan säväyksen sitruunankuoresta ja rapean pinnan pankojauhoista. Gratiini on helppo ja herkullinen lisuke monille ruoille.
| 700 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kevytmaitoa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | pankojauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (ruohosipulia) | |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat. Poista kannat ja viipaloi kurpitsat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan (20 x 25 cm).
- 2.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito kattilaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Sammuta liesi ja lisää puolet juustosta. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla
- 3.
Kaada seos kurpitsojen päälle. Ripottele loppu juusto ja pankojauhot tasaisesti pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Viimeistele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.
Kesäkurpitsagratiini saa raikkaan säväyksen sitruunankuoresta ja rapean pinnan pankojauhoista. Gratiini on helppo ja herkullinen lisuke monille ruoille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kevytmaitoa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | pankojauhoja |
Lisäksi | |
| (ruohosipulia) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat. Poista kannat ja viipaloi kurpitsat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan (20 x 25 cm).
Määrä Ainesosa 700 g (2 kpl) kesäkurpitsaa - 2
Pese sitruuna ja raasta kuori. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito kattilaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Sammuta liesi ja lisää puolet juustosta. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 2 rkl voita 2 rkl vehnäjauhoja 3 dl kevytmaitoa 150 g (1 ps) juustoraastetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kaada seos kurpitsojen päälle. Ripottele loppu juusto ja pankojauhot tasaisesti pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Viimeistele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 3 rkl pankojauhoja (ruohosipulia)
Ravintosisältö
265
Energiaa kcal
1109
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
265
Energiaa kcal
1109
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ruohosipulia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























