Maustekakkua kahdella eri tavalla
Maustekakkua kahdella eri tavalla
Yhteistyössä

Maustekakkua kahdella eri tavalla

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Maustekakku on joulun klassikko. Tarjoa maustekakku köyhien ritareiden tapaan ja annostele päälle vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia. Maustekakusta saa myös herkullisen jälkiruoan, kun sen kostuttaa vaniljaliemessä ja tarjoaa paahdettujen omenoiden ja kaneli-karamellin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmaustekakkua

Maustekakku ritarit

4 kpl2-3 cm viipaletta maustekakkua
1 kplkananmunaa
2 dlkulutusmaitoa
2 rklvoita
250 gvaniljajäätelöä
4 rklvaahterasiirappia

Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa

2 dlvettä
1 dlsokeria
1 dlmaustettua likööriä (esim. galliano)
1/2 kplvaniljantankoa halkaistuna
1 kplpunainen omena
1 rklsokeria
397 g(1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua
1 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Maustekakku ritarit

    Sekoita kananmuna ja maito keskenään haarukalla. Leikkaa maustekakusta viipaleet ja kasta ne muna-maitoon.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmunaa
    2 dlkulutusmaitoa
    4 kpl2-3 cm viipaletta maustekakkua
  2. 2

    Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita voi pannulle. Nosta viipaleet pannulle ja paahda molemmin puolin noin 23 minuuttia. Nosta viipaleet lautaselle, tarjoa vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    250 gvaniljajäätelöä
    4 rklvaahterasiirappia
  3. 3

    Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa

    Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 dlmaustettua likööriä (esim. galliano)
    1/2 kplvaniljantankoa halkaistuna
    397 g(1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua
    1 rklsokeria
  4. 4

    Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Sokeroi omenat ja levitä ne uunipellille. Paahda omenoita 200°C uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu omenan pintaan. Mikäli omistat kaasupolttimen, niin voit karamellisoida omenat myös sillä.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen omena
    1 dlsokeria
  5. 5

    Leikkaa maustekakusta noin 3 cm korkea ja leveä sekä 8 cm pitkä suorakolmio. Lämmitä kakkua mikrossa noin 20 sekuntia ja kostuta kakut vaniljaliemellä.

    MääräAinesosa
    1 kplmaustekakkua
  6. 6

    Sekoita karamellin joukkoon kanelijauhe ja notkista mikrossa noin 20 sekuntia. Kokoa lautaselle kostutetut maustekakut, paahdetut omenat sekä kaneli-karamelli.

    MääräAinesosa
    1 tlkanelia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Maustekakkua, 0.5 kpl vaniljantankoa halkaistuna, 1 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä