Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Maustekakku on joulun klassikko. Tarjoa maustekakku köyhien ritareiden tapaan ja annostele päälle vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia. Maustekakusta saa myös herkullisen jälkiruoan, kun sen kostuttaa vaniljaliemessä ja tarjoaa paahdettujen omenoiden ja kaneli-karamellin kanssa.
| 1 kpl | maustekakkua |
| Maustekakku ritarit | |
|---|---|
| 4 kpl | 2-3 cm viipaletta maustekakkua |
| 1 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kulutusmaitoa |
| 2 rkl | voita |
| 250 g | vaniljajäätelöä |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
| Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa | |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | maustettua likööriä (esim. galliano) |
| 1/2 kpl | vaniljantankoa halkaistuna |
| 1 kpl | punainen omena |
| 1 rkl | sokeria |
| 397 g | (1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua |
| 1 tl | kanelia |
Maustekakku ritarit
Sekoita kananmuna ja maito keskenään haarukalla. Leikkaa maustekakusta viipaleet ja kasta ne muna-maitoon.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita voi pannulle. Nosta viipaleet pannulle ja paahda molemmin puolin noin 23 minuuttia. Nosta viipaleet lautaselle, tarjoa vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera.
Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa
Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia.
Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Sokeroi omenat ja levitä ne uunipellille. Paahda omenoita 200°C uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu omenan pintaan. Mikäli omistat kaasupolttimen, niin voit karamellisoida omenat myös sillä.
Leikkaa maustekakusta noin 3 cm korkea ja leveä sekä 8 cm pitkä suorakolmio. Lämmitä kakkua mikrossa noin 20 sekuntia ja kostuta kakut vaniljaliemellä.
Sekoita karamellin joukkoon kanelijauhe ja notkista mikrossa noin 20 sekuntia. Kokoa lautaselle kostutetut maustekakut, paahdetut omenat sekä kaneli-karamelli.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Maustekakku on joulun klassikko. Tarjoa maustekakku köyhien ritareiden tapaan ja annostele päälle vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia. Maustekakusta saa myös herkullisen jälkiruoan, kun sen kostuttaa vaniljaliemessä ja tarjoaa paahdettujen omenoiden ja kaneli-karamellin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | maustekakkua |
Maustekakku ritarit | |
| 4 kpl | 2-3 cm viipaletta maustekakkua |
| 1 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kulutusmaitoa |
| 2 rkl | voita |
| 250 g | vaniljajäätelöä |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa | |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | maustettua likööriä (esim. galliano) |
| 1/2 kpl | vaniljantankoa halkaistuna |
| 1 kpl | punainen omena |
| 1 rkl | sokeria |
| 397 g | (1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua |
| 1 tl | kanelia |
Maustekakku ritarit
Sekoita kananmuna ja maito keskenään haarukalla. Leikkaa maustekakusta viipaleet ja kasta ne muna-maitoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kulutusmaitoa |
| 4 kpl | 2-3 cm viipaletta maustekakkua |
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita voi pannulle. Nosta viipaleet pannulle ja paahda molemmin puolin noin 23 minuuttia. Nosta viipaleet lautaselle, tarjoa vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 250 g | vaniljajäätelöä |
| 4 rkl | vaahterasiirappia |
Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa
Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | maustettua likööriä (esim. galliano) |
| 1/2 kpl | vaniljantankoa halkaistuna |
| 397 g | (1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua |
| 1 rkl | sokeria |
Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Sokeroi omenat ja levitä ne uunipellille. Paahda omenoita 200°C uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu omenan pintaan. Mikäli omistat kaasupolttimen, niin voit karamellisoida omenat myös sillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | punainen omena |
| 1 dl | sokeria |
Leikkaa maustekakusta noin 3 cm korkea ja leveä sekä 8 cm pitkä suorakolmio. Lämmitä kakkua mikrossa noin 20 sekuntia ja kostuta kakut vaniljaliemellä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | maustekakkua |
Sekoita karamellin joukkoon kanelijauhe ja notkista mikrossa noin 20 sekuntia. Kokoa lautaselle kostutetut maustekakut, paahdetut omenat sekä kaneli-karamelli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | kanelia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
680
Energiaa kcal
2845
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
94,0 g
Hiilihydraatteja
91,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
680
Energiaa kcal
2845
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
94,0 g
Hiilihydraatteja
91,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Maustekakkua, 0.5 kpl vaniljantankoa halkaistuna, 1 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli