Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maustekakkua kahdella eri tavalla

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maustekakku on joulun klassikko. Tarjoa maustekakku köyhien ritareiden tapaan ja annostele päälle vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia. Maustekakusta saa myös herkullisen jälkiruoan, kun sen kostuttaa vaniljaliemessä ja tarjoaa paahdettujen omenoiden ja kaneli-karamellin kanssa.

Ainekset

1 kpl
Maustekakkua

Maustekakku ritarit

4 kpl
2-3 cm viipaletta maustekakkua
1 kpl
Kananmunaa
2 dl
kulutusmaitoa
2 rkl
voita
250 g
vaniljajäätelöä
4 rkl
vaahterasiirappia

Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa

2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 dl
maustettua likööriä (esim. Galliano)
1/2 kpl
vaniljantankoa halkaistuna
1 kpl
Punainen omena
1 rkl
ruokosokeria
397 g
(1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua
1 tl
kanelia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Maustekakku ritarit

Sekoita kananmuna ja maito keskenään haarukalla. Leikkaa maustekakusta viipaleet ja kasta ne muna-maitoon.

1 kpl
Kananmunaa
2 dl
kulutusmaitoa
4 kpl
2-3 cm viipaletta maustekakkua
2

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita voi pannulle. Nosta viipaleet pannulle ja paahda molemmin puolin noin 23 minuuttia. Nosta viipaleet lautaselle, tarjoa vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera.

2 rkl
voita
250 g
vaniljajäätelöä
4 rkl
vaahterasiirappia
3

Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa

Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia.

2 dl
vettä
1 dl
maustettua likööriä (esim. Galliano)
1/2 kpl
vaniljantankoa halkaistuna
397 g
(1 prk) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua
1 rkl
ruokosokeria
4

Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Sokeroi omenat ja levitä ne uunipellille. Paahda omenoita 200°C uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu omenan pintaan. Mikäli omistat kaasupolttimen, niin voit karamellisoida omenat myös sillä.

1 kpl
Punainen omena
1 dl
sokeria
5

Leikkaa maustekakusta noin 3 cm korkea ja leveä sekä 8 cm pitkä suorakolmio. Lämmitä kakkua mikrossa noin 20 sekuntia ja kostuta kakut vaniljaliemellä.

1 kpl
Maustekakkua
6

Sekoita karamellin joukkoon kanelijauhe ja notkista mikrossa noin 20 sekuntia. Kokoa lautaselle kostutetut maustekakut, paahdetut omenat sekä kaneli-karamelli.

1 tl
kanelia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 30.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

677

2832

25,5 g

15,3 g

93,8 g

91,3 g

0,5 g

8,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Maustekakkua,

0,5 kpl vaniljantankoa halkaistuna,

1 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli