
Maustekakkua kahdella eri tavalla


Ainekset
Maustekakku ritarit
Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
Maustekakku ritarit
Sekoita kananmuna ja maito keskenään haarukalla. Leikkaa maustekakusta viipaleet ja kasta ne muna-maitoon.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita voi pannulle. Nosta viipaleet pannulle ja paahda molemmin puolin noin 23 minuuttia. Nosta viipaleet lautaselle, tarjoa vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera.
Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa
Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia.
Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Sokeroi omenat ja levitä ne uunipellille. Paahda omenoita 200°C uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu omenan pintaan. Mikäli omistat kaasupolttimen, niin voit karamellisoida omenat myös sillä.
Leikkaa maustekakusta noin 3 cm korkea ja leveä sekä 8 cm pitkä suorakolmio. Lämmitä kakkua mikrossa noin 20 sekuntia ja kostuta kakut vaniljaliemellä.
Sekoita karamellin joukkoon kanelijauhe ja notkista mikrossa noin 20 sekuntia. Kokoa lautaselle kostutetut maustekakut, paahdetut omenat sekä kaneli-karamelli.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
680
2845
25,5 g
15,3 g
94,0 g
91,5 g
0,8 g
9,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Maustekakkua,
0,5 kpl vaniljantankoa halkaistuna,
1 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli