Maustekakku ritarit
Sekoita kananmuna ja maito keskenään haarukalla. Leikkaa maustekakusta viipaleet ja kasta ne muna-maitoon.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita voi pannulle. Nosta viipaleet pannulle ja paahda molemmin puolin noin 23 minuuttia. Nosta viipaleet lautaselle, tarjoa vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera.
Vanilja-liemellä kostutettua maustekakkua ja omenaa
Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia.
Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Sokeroi omenat ja levitä ne uunipellille. Paahda omenoita 200°C uunissa noin 8 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu omenan pintaan. Mikäli omistat kaasupolttimen, niin voit karamellisoida omenat myös sillä.
Leikkaa maustekakusta noin 3 cm korkea ja leveä sekä 8 cm pitkä suorakolmio. Lämmitä kakkua mikrossa noin 20 sekuntia ja kostuta kakut vaniljaliemellä.
Sekoita karamellin joukkoon kanelijauhe ja notkista mikrossa noin 20 sekuntia. Kokoa lautaselle kostutetut maustekakut, paahdetut omenat sekä kaneli-karamelli.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
944
225
6,5 g
4,3 g
32,0 g
32,0 g
—
1,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Maustekakku,
4 kpl 2-3 cm viipaletta maustekakkua,
Kananmuna,
250 g vaniljajäätelöä,
4 rkl vaahterasiirappia,
Puolikas vaniljantanko halkaistuna,
Punainen omena,
1 rkl ruokosokeria,
1 prk makeutettu maitotiiviste, karamellisoitu,
1 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli