Mehevä appelsiinikakku

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
200 gvoita
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria

Kostutus

2 kplappelsiinin mehu
1/2 dlsokeria

Täyte

2 kplliivatelehteä
200 gmangotuorejuustoa
1 - 2 rklsitruunamehua
2 dlvispikermaa

Pinnalle

2 kplappelsiinia
2 dlvispikermaa
1 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka (1,5 l). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten ja sitten yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

    Leikkaa kakku 2–3 levyyn. Liuota sokeri appelsiinimehuun. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto puuhaarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta seos sitruunamehulla. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne mikrossa. Lisää liuokseen lusikallinen täytettä ja kääntele seos täytteeseen.

    Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle joko koko täyte tai puolet siitä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja pursota tai levitä vaahto kakun reunoille. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja pane lohkot kakun pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, Liivatelehteä, 2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä