Mehevä appelsiinikakku

Nappaa talteen!
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Kostutus | |
|---|---|
| 2 kpl | appelsiinin mehu |
| 1/2 dl | sokeria |
| Täyte | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | mangotuorejuustoa |
| 1 - 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | vispikermaa |
| Pinnalle | |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka (1,5 l). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten ja sitten yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Leikkaa kakku 2–3 levyyn. Liuota sokeri appelsiinimehuun. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto puuhaarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta seos sitruunamehulla. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne mikrossa. Lisää liuokseen lusikallinen täytettä ja kääntele seos täytteeseen.
Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle joko koko täyte tai puolet siitä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja pursota tai levitä vaahto kakun reunoille. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja pane lohkot kakun pinnalle.
Mehevä appelsiinikakku
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Kostutus | |
| 2 kpl | appelsiinin mehu |
| 1/2 dl | sokeria |
Täyte | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 200 g | mangotuorejuustoa |
| 1 - 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 dl | vispikermaa |
Pinnalle | |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka (1,5 l). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten ja sitten yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Leikkaa kakku 2–3 levyyn. Liuota sokeri appelsiinimehuun. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto puuhaarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta seos sitruunamehulla. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne mikrossa. Lisää liuokseen lusikallinen täytettä ja kääntele seos täytteeseen.
Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle joko koko täyte tai puolet siitä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja pursota tai levitä vaahto kakun reunoille. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja pane lohkot kakun pinnalle.
Ravintosisältö
711
Energiaa kcal
2978
Energiaa kj
49,4 g
Rasvaa
32,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,5 g
Hiilihydraatteja
38,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
711
Energiaa kcal
2978
Energiaa kj
49,4 g
Rasvaa
32,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,5 g
Hiilihydraatteja
38,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, Liivatelehteä, 2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























