Mehevä appelsiinikakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä appelsiinikakku

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Voita
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria

KOSTUTUS

2 kpl
Appelsiinin mehu
1/2 dl
Sokeria

TÄYTE

2 kpl
Liivatelehteä
200 g
Mangotuorejuustoa
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Vispikermaa

PINNALLE

2 kpl
Appelsiinia
2 dl
Vispikermaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakkuvuoka (1,5 l). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten ja sitten yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Leikkaa kakku 2–3 levyyn. Liuota sokeri appelsiinimehuun. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto puuhaarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta seos sitruunamehulla. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne mikrossa. Lisää liuokseen lusikallinen täytettä ja kääntele seos täytteeseen.

Kostuta pohjalevy appelsiinimehulla. Levitä päälle joko koko täyte tai puolet siitä. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa ja pursota tai levitä vaahto kakun reunoille. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja pane lohkot kakun pinnalle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja57 g452 g
Proteiinia8 g65 g
Rasvaa49 g395 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj2978 23821
Energiaa kcal711 5690

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • Liivatelehteä

  • 2 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja57 g452 g
Proteiinia8 g65 g
Rasvaa49 g395 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj2978 23821
Energiaa kcal711 5690

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • Liivatelehteä

  • 2 tl Vaniljasokeria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.