Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä kahvikakku

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Suklaa ja puolukat viimeistelevät mausteisen kakun.

Ainekset

250 g
Voita tai margariinia
1 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Vahvaa kahvia
3 dl
Sokeria
1 kpl
(200 g) kahvijogurttia
3 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Piparkakkumaustetta
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa

Vuokaan

Voita tai margariinia
Korppujauhoja

Kuorrute

100 g
Tummaa suklaata
1 kpl
(397 g) kondensoitua maitoa

Koristeeksi

1 dl
Pakastepuolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l). Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa. Kuumenna kattilassa suklaata ja maitoa koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Älä keitä. Koristele kakku kuorrutteella ja puolukoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

850

3,8 g

1,6 g

36,0 g

20,8 g

1,9 g

4,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g Voita tai margariinia,

1 dl Vahvaa kahvia,

1 rkl Piparkakkumaustetta,

2 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Voita tai margariinia,

Korppujauhoja,

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli