Sulata rasva. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l). Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa. Kuumenna kattilassa suklaata ja maitoa koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Älä keitä. Koristele kakku kuorrutteella ja puolukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
203
850
3,8 g
1,6 g
36,0 g
20,8 g
1,9 g
4,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g Voita tai margariinia,
1 dl Vahvaa kahvia,
1 rkl Piparkakkumaustetta,
2 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Voita tai margariinia,
Korppujauhoja,
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli