Sulata rasva. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l). Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa. Kuumenna kattilassa suklaata ja maitoa koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Älä keitä. Koristele kakku kuorrutteella ja puolukoilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
850
203
3,8 g
1,6 g
36,0 g
20,8 g
1,9 g
4,7 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g Voita tai margariinia,
1 dl Vahvaa kahvia,
1 rkl Piparkakkumaustetta,
2 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Voita tai margariinia,
Korppujauhoja,
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli