Mehevä kahvikakku

Suklaa ja puolukat viimeistelevät mausteisen kakun.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa
250 gvoita tai margariinia
1 dlkaakaojauhetta
1 dlvahvaa kahvia
3 dlsokeria
1 kpl(200 g) kahvijogurttia
3 kplkananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
1 rklpiparkakkumaustetta
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja

Kuorrute

100 gtummaa suklaata
1 kpl(397 g) kondensoitua maitoa

Koristeeksi

1 dlpakastepuolukoita

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l). Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa. Kuumenna kattilassa suklaata ja maitoa koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Älä keitä. Koristele kakku kuorrutteella ja puolukoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Voita tai margariinia, 1 dl Vahvaa kahvia, 1 rkl Piparkakkumaustetta, 2 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, Voita tai margariinia, Korppujauhoja, 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä