Mehevä nektariinikakku
Ainekset
Valmistus
Pingota leivinpaperi tasapohjaisen irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Huuhtele ja kuivaa nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet (noin kahdesta nektariinista) kakun pinnalle. Pilko loput pienemmiksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoa. Jauhotettu pinta estää nektariinipaloja painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. Sekoita jauhoseos voi-sokeri-munapohjaan, mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
Kaada nektariinipalat taikinaan ja sekoita varoen. Lusikoi taikina vuokaan ja koristele pinta nektariiniviipaleilla. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoasta. Viimeistele sirottelemalla päälle tomusokeria.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
430
1799
22,5 g
11,4 g
47,5 g
30,1 g
2,8 g
8,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita,
korppujauhoja,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli