Mehevä nektariinikakku
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevän nektariinikakun salaisuus on taikinaan pilkotut nektariinit. Kakku maistuu kahvipöydässä ihan sellaisenaan, mutta myös vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.
| 500 g | (1 rs) nektariineja |
| 1 rkl | kanelia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 200 g | voita |
| 3 dl | sokeria |
| 4 kpl | munaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voita | |
| korppujauhoja | |
| tomusokeria | |
- 1.
Pingota leivinpaperi tasapohjaisen irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- 2.
Huuhtele ja kuivaa nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet (noin kahdesta nektariinista) kakun pinnalle. Pilko loput pienemmiksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoa. Jauhotettu pinta estää nektariinipaloja painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.
- 3.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.
- 4.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. Sekoita jauhoseos voi-sokeri-munapohjaan, mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
- 5.
Kaada nektariinipalat taikinaan ja sekoita varoen. Lusikoi taikina vuokaan ja koristele pinta nektariiniviipaleilla. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoasta. Viimeistele sirottelemalla päälle tomusokeria.
Mehevä nektariinikakku
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Mehevän nektariinikakun salaisuus on taikinaan pilkotut nektariinit. Kakku maistuu kahvipöydässä ihan sellaisenaan, mutta myös vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 rs) nektariineja |
| 1 rkl | kanelia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 200 g | voita |
| 3 dl | sokeria |
| 4 kpl | munaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | mantelirouhetta |
Lisäksi | |
| voita | |
| korppujauhoja | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi tasapohjaisen irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Määrä Ainesosa voita korppujauhoja - 2
Huuhtele ja kuivaa nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet (noin kahdesta nektariinista) kakun pinnalle. Pilko loput pienemmiksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoa. Jauhotettu pinta estää nektariinipaloja painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.
Määrä Ainesosa 500 g (1 rs) nektariineja 1 rkl vehnäjauhoja 1 rkl kanelia - 3
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.
Määrä Ainesosa 200 g voita 3 dl sokeria 4 kpl munaa - 4
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. Sekoita jauhoseos voi-sokeri-munapohjaan, mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 dl mantelirouhetta - 5
Kaada nektariinipalat taikinaan ja sekoita varoen. Lusikoi taikina vuokaan ja koristele pinta nektariiniviipaleilla. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoasta. Viimeistele sirottelemalla päälle tomusokeria.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
30,1 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
30,1 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita, korppujauhoja, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























