Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä nektariinikakku

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Mehevän nektariinikakun salaisuutena on taikinaan pilkotut nektariinit. Kakku maistuu kahvipöydässä herkulliselta ihan sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota sen kanssa vaikka vaniljajäätelöä.

Ainekset

500 g
(1 rs) nektariineja
1 rkl
kanelia
1 rkl
vehnäjauhoja
200 g
voita
3 dl
sokeria
4 kpl
munaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
mantelirouhetta

Lisäksi

voita
korppujauhoja
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi tasapohjaisen irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

voita
korppujauhoja
2

Huuhtele ja kuivaa nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet (noin kahdesta nektariinista) kakun pinnalle. Pilko loput pienemmiksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoa. Jauhotettu pinta estää nektariinipaloja painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.

500 g
(1 rs) nektariineja
1 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
kanelia
3

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.

200 g
voita
3 dl
sokeria
4 kpl
munaa
4

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. Sekoita jauhoseos voi-sokeri-munapohjaan, mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
mantelirouhetta
5

Kaada nektariinipalat taikinaan ja sekoita varoen. Lusikoi taikina vuokaan ja koristele pinta nektariiniviipaleilla. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoasta. Viimeistele sirottelemalla päälle tomusokeria.

tomusokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 11.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

430

1799

22,5 g

11,4 g

47,5 g

30,1 g

2,8 g

8,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita,

korppujauhoja,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli