Mehevä nektariinikakku

arvosana5/5

(1)arvio
10 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mehevän nektariinikakun salaisuus on taikinaan pilkotut nektariinit. Kakku maistuu kahvipöydässä ihan sellaisenaan, mutta myös vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 rs) nektariineja
1 rklkanelia
1 rklvehnäjauhoja
200 gvoita
3 dlsokeria
4 kplmunaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 dlmantelirouhetta

Lisäksi

voita
korppujauhoja
tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi tasapohjaisen irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    MääräAinesosa
    voita
    korppujauhoja
  2. 2

    Huuhtele ja kuivaa nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet (noin kahdesta nektariinista) kakun pinnalle. Pilko loput pienemmiksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoa. Jauhotettu pinta estää nektariinipaloja painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) nektariineja
    1 rklvehnäjauhoja
    1 rklkanelia
  3. 3

    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
    3 dlsokeria
    4 kplmunaa
  4. 4

    Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. Sekoita jauhoseos voi-sokeri-munapohjaan, mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlmantelirouhetta
  5. 5

    Kaada nektariinipalat taikinaan ja sekoita varoen. Lusikoi taikina vuokaan ja koristele pinta nektariiniviipaleilla. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 1 tunti. Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoasta. Viimeistele sirottelemalla päälle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita, korppujauhoja, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä