Mehevä pekonipiirakka

arvosana4/5

(13)arviota
10 Palaa

45 min (josta 20 min aktiivista)

Pekoni-sipulipiirakka hurmaa makuparillaan: pekonin suolaisuus ja sipulin makeus täydentävät toisiaan herkullisesti tässä mehevässä piirakassa.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste)

Täyte

250 g(2 isoa) sipulia
170 g(1 pkt) pekonia
1 rklvalkoviinietikkaa
2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 ps) cheddarjuustoraastetta
3 kplkananmunaa
2 dl(1 prk) ruokakermaa
150 g(1 prk) ranskankermaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste)
  2. 2

    Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi ja paista pekoni pannulla. Siirrä pekonit lautaselle. Hauduta sipulit pehmeiksi pannulla noin 10 minuuttia ja lisää etikka.

    MääräAinesosa
    250 g(2 isoa) sipulia
    170 g(1 pkt) pekonia
    1 rklvalkoviinietikkaa
  3. 3

    Yhdistä pekonit ja sipulit. Mausta timjamilla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipuliseos kerroksittain juuston kanssa pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja ranskankerma kulhossa, kaada täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1 ps) cheddarjuustoraastetta
    3 kplkananmunaa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  4. 4

    Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.1.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä