Mehevä pekonipiirakka
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pekoni-sipulipiirakka hurmaa makuparillaan: pekonin suolaisuus ja sipulin makeus täydentävät toisiaan herkullisesti tässä mehevässä piirakassa.
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 250 g | (2 isoa) sipulia |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) cheddarjuustoraastetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi ja paista pekoni pannulla. Siirrä pekonit lautaselle. Hauduta sipulit pehmeiksi pannulla noin 10 minuuttia ja lisää etikka.
- 3.
Yhdistä pekonit ja sipulit. Mausta timjamilla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipuliseos kerroksittain juuston kanssa pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja ranskankerma kulhossa, kaada täytteen päälle.
- 4.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
Mehevä pekonipiirakka
arvosana4/5
45 min (josta 20 min aktiivista)
Pekoni-sipulipiirakka hurmaa makuparillaan: pekonin suolaisuus ja sipulin makeus täydentävät toisiaan herkullisesti tässä mehevässä piirakassa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste) |
Täyte | |
| 250 g | (2 isoa) sipulia |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) cheddarjuustoraastetta |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste) - 2
Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi ja paista pekoni pannulla. Siirrä pekonit lautaselle. Hauduta sipulit pehmeiksi pannulla noin 10 minuuttia ja lisää etikka.
Määrä Ainesosa 250 g (2 isoa) sipulia 170 g (1 pkt) pekonia 1 rkl valkoviinietikkaa - 3
Yhdistä pekonit ja sipulit. Mausta timjamilla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipuliseos kerroksittain juuston kanssa pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja ranskankerma kulhossa, kaada täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1 ps) cheddarjuustoraastetta 3 kpl kananmunaa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 150 g (1 prk) ranskankermaa - 4
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
Ravintosisältö
227
Energiaa kcal
949
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
227
Energiaa kcal
949
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























