Minipavlovat

arvosana5/5

(2)arviota
6 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Pikkupavlovat on ihana vaihtoehto kokonaiselle marenkikakulle: jokainen herkuttelija saa oman pavlovan. Minipavlovien päälle sopivat niin marjat kuin hedelmätkin.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunan valkuaista
1 1/2 dlsokeria
1 tlmaissitärkkelystä
1/2 tlvalkoviinietikkaa

Lisäksi

2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 gturkkilaista jogurttia
2 kplnektariineja
1 kplmango
mintunlehtiä

Valmistus (Uuni 125°C)

  1. 1

    Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta valkuaisvaahdosta tulee kuohkeaa. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Kääntele tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunan valkuaista
    1 1/2 dlsokeria
    1/2 tlvalkoviinietikkaa
    1 tlmaissitärkkelystä
  2. 2

    Ota vaahdosta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä ne pieniksi pohjiksi. Paina keskelle pieni kuoppa. Paista 125-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes marengit ovat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista.

  3. 3

    Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella ja kääntele siihen turkkilainen jogurtti. Halkaise, poista kibi ja viipaloi neltariinit. Kuori, poista kivi ja viipaloi mango. Nosta kullekin pavlovalle nokare vanilja-jogurttiseosta juuri ennen tarjoilua. Koristele hedelmillä ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    200 gturkkilaista jogurttia
    2 kplnektariineja
    1 kplmango
    mintunlehtiä

Voit tehdä pavlovapohjat valmiiksi jo edellisenä päivänä. Hedelmien tilalle sopii myös marjat.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Maissitärkkelystä, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä