Minipavlovat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minipavlovat

???
Kappaleita
11
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Maissitärkkelystä (maizena)
1/2 tl
Valkoviinietikkaa

LISÄKSI

2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
Turkkilaista jogurttia
Hedelmiä ja marjoja koristeeksi

Näin teet

1

Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta valkuaisvaahdosta tulee kuohkeaa. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Kääntele tasaiseksi.Ota vaahdosta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä ne tasaiseksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes marengit ovat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella ja kääntele siihen turkkilainen jogurtti. Nosta kullekin pavlovalle nokare vanilja-jogurttiseosta juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.5.2019