Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää sokeri, suola ja perunamuusijauhe.Lisää 1 dl jauhoja ja vispaa huolella vähintään 3–5 minuuttia.Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ensin vispaten, sitten käsin vaivaten.Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.Kohota liinan alla ainakin puoli tuntia (tai jääkaapissa seuraavaan aamuun).Ota taikina pöydälle ja pyörittele painellen ilmakuplat pois; hyvin alustettua taikinaa ei tarvitse pyöritellä pitkään.Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.Jaa taikina kolmeen osaan.Sekoita yhteen kolmannekseen käsissä pyöritellen oregano, toiseen rosmariini ja kolmanteen paahdettu sipuli tai valkosipulimurska. Varmista, että mausteet jakaantuvat taikinaan tasaisesti.Muotoile kustakin taikinakolmanneksesta tanko ja leikkaa ne kahdeksaan yhtä suureen osaan.Pyöräytä taikinapalat palloiksi ja siirrä ne joko pieniin paperisiin muffinivuokiin tai voidellulle muffinipellille.Koristele muffinileivät painamalla esimerkiksi kirsikkatomaatteja, pähkinöitä ja parsakaalin nuppuja syvälle taikinaan. Jos käytät porkkanasiivuja, esikypsennä ne mikrossa (1 minuutti täydellä teholla).Paista uunissa 12–15 minuuttia.Lisätietoa sitkosta ja muusta leipään ja leipomiseen liittyvästä osoitteessa www.leipatiedotus.fi
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.