Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mummon perunamuusi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

6 kpl
Isoa perunaa (jauhoinen lajike)
1 l
Vettä
1 1/2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.

6 kpl
Isoa perunaa (jauhoinen lajike)
2

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat varovasti kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa varovasti haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia. Sammuta sitten liesi.

1 l
Vettä
6 kpl
Isoa perunaa (jauhoinen lajike)
3

Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

4

Lämmitä maito mukissa mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.

1 1/2 dl
Maitoa
5

Sekoita suola perunamuusiin. Lisää voi tai margariini.

1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Voita tai margariinia
6

Vinkki! Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

569

6,5 g

4,3 g

15,5 g

2,3 g

1,0 g

3,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli