Mummon perunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Papan porkkana-lohipihvit

Mummon perunamuusi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

6 kpl
Isoa perunaa (jauhoinen lajike)
1 l
Vettä
1 1/2 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.

6 kpl
Isoa perunaa (jauhoinen lajike)
2

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat varovasti kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa varovasti haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia. Sammuta sitten liesi.

1 l
Vettä
6 kpl
Isoa perunaa (jauhoinen lajike)
3

Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

4

Lämmitä maito mukissa mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.

1 1/2 dl
Maitoa
5

Sekoita suola perunamuusiin. Lisää voi tai margariini.

1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Voita tai margariinia
6

Vinkki! Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
Muokattu: 7.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

569

136

6,5 g

4,3 g

15,5 g

2,3 g

1,0 g

3,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli