Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.
Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat varovasti kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa varovasti haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia. Sammuta sitten liesi.
Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
Lämmitä maito mukissa mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.
Sekoita suola perunamuusiin. Lisää voi tai margariini.
Vinkki! Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
136
569
6,5 g
4,3 g
15,5 g
2,3 g
1,0 g
3,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli