Muna-pekonipiirakat

arvosana5/5

(1)arvio
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pinaattiset muna-pekonipiirakat maistuvat aamiaisella, brunssilla ja illanistujaisissa. Voit paistaa pienet piirakat esimerkiksi muffinipellillä tai muffinivuoissa. Jos teet pikkupiirakoiden sijasta yhden ison piirakan, pidennä paistoaika puoleen tuntiin.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista)

Täyte

70 g(1 ps) pinaattia
140 g(1 pkt) pekonia
1 tlrypsiöljyä
200 g(1 rs) tuorejuustoa
1 kplkananmuna
1/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista)
  2. 2

    Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja kääntele muutama minuutti. Siirrä pinaatti kulhoon ja paahda pekonisuikaleet samalla pannulla. Valuta pekoneista irronnut rasva pois ja sekoita pekoni pinaatin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    70 g(1 ps) pinaattia
    140 g(1 pkt) pekonia
    1 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää tuorejuusto ja kananmuna jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) tuorejuustoa
    1 kplkananmuna
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla kiekkoja ja painele ne annosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
7.10.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä