Muna-pekonipiirakat
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinaattiset muna-pekonipiirakat maistuvat aamiaisella, brunssilla ja illanistujaisissa. Voit paistaa pienet piirakat esimerkiksi muffinipellillä tai muffinivuoissa. Jos teet pikkupiirakoiden sijasta yhden ison piirakan, pidennä paistoaika puoleen tuntiin.
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) |
| Täyte | |
|---|---|
| 70 g | (1 ps) pinaattia |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.
- 2.
Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja kääntele muutama minuutti. Siirrä pinaatti kulhoon ja paahda pekonisuikaleet samalla pannulla. Valuta pekoneista irronnut rasva pois ja sekoita pekoni pinaatin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
- 3.
Lisää tuorejuusto ja kananmuna jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- 4.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla kiekkoja ja painele ne annosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Muna-pekonipiirakat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Pinaattiset muna-pekonipiirakat maistuvat aamiaisella, brunssilla ja illanistujaisissa. Voit paistaa pienet piirakat esimerkiksi muffinipellillä tai muffinivuoissa. Jos teet pikkupiirakoiden sijasta yhden ison piirakan, pidennä paistoaika puoleen tuntiin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) |
Täyte | |
| 70 g | (1 ps) pinaattia |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) - 2
Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja kääntele muutama minuutti. Siirrä pinaatti kulhoon ja paahda pekonisuikaleet samalla pannulla. Valuta pekoneista irronnut rasva pois ja sekoita pekoni pinaatin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) pinaattia 140 g (1 pkt) pekonia 1 tl rypsiöljyä - 3
Lisää tuorejuusto ja kananmuna jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuorejuustoa 1 kpl kananmuna 1/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla kiekkoja ja painele ne annosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Ravintosisältö
86
Energiaa kcal
359
Energiaa kj
7,9 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,6 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
86
Energiaa kcal
359
Energiaa kj
7,9 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,6 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























