Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.
Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja kääntele muutama minuutti. Siirrä pinaatti kulhoon ja paahda pekonisuikaleet samalla pannulla. Valuta pekoneista irronnut rasva pois ja sekoita pekoni pinaatin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
Lisää tuorejuusto ja kananmuna jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla kiekkoja ja painele ne annosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
86
359
7,9 g
3,8 g
0,6 g
0,6 g
0,2 g
3,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli