Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
muna-pekonipiirakat, pinaatti-pekonipiirakat, aamiaispiirakat

Muna-pekonipiirakat

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Paista aamiainen pikku piirakoihin ja kutsu ystävät brunssille! Voit paistaa pienet pinaatti-pekonipiirakat esimerkiksi muffinipellillä tai muffinivuoissa. Jos teet pikkupiirakoiden sijasta yhden ison aamiaispiirakan, pidennä paistoaika puoleen tuntiin.

Ainekset

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista)

Täyte

70 g
(1 ps) pinaattia
140 g
(1 pkt) pekonia
1 tl
rypsiöljyä
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti.

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista)
2

Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja kääntele muutama minuutti. Siirrä pinaatti kulhoon ja paahda pekonisuikaleet samalla pannulla. Valuta pekoneista irronnut rasva pois ja sekoita pekoni pinaatin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.

70 g
(1 ps) pinaattia
140 g
(1 pkt) pekonia
1 tl
rypsiöljyä
3

Lisää tuorejuusto ja kananmuna jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla kiekkoja ja painele ne annosvuokiin tai muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.10.2022
Muokattu: 7.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

86

359

7,9 g

3,8 g

0,6 g

0,6 g

0,2 g

3,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli