Munakokkeli

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Täydellisen munakokkelin salaisuus on paisto lempeällä lämmöllä ja rauhallinen sekoitus pohjaa myöten. Mehevä munakokkeli on oiva aamiainen ja brunssiruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa
1 1/2 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklvoita tai margariinia
1/2 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Riko munat kulhoon, sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää maito, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    1 1/2 dlmaitoa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Sulata rasva pinnoitetulla paistinpannulla tai paistokasarissa miedolla lämmöllä. Kaada munamassa pannulle. Kuumenna edelleen miedolla lämmöllä ja sekoita hyytyvää kokkelia rauhallisesti pannun pohjaa myöten.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai margariinia
  3. 3

    Siirrä pannu pois levyltä heti, kun kokkeli on kokonaan hyytynyt, mutta vielä kosteaa ja kiiltävää. Ripottele hienonnettu ruohosipuli pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlruohosipulia hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
9.6.2022
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä