Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
munakokkeli

Munakokkeli

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täydellisen munakokkelin salaisuus on paistaminen lempeässä lämmössä pohjaa myöten rauhallisesti sekoittaen. Mehevä munakokkeli on mainio aamiainen tai brunssiruoka. Tarjoa myös savukala pehmeän munakokkelin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

6 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
voita tai margariinia
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Riko munat kulhoon, sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää maito, suola ja pippuri.

6 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Sulata rasva pinnoitetulla paistinpannulla tai paistokasarissa miedolla lämmöllä. Kaada munamassa pannulle. Kuumenna edelleen miedolla lämmöllä ja sekoita hyytyvää kokkelia rauhallisesti pannun pohjaa myöten.

1 rkl
voita tai margariinia
3

Siirrä pannu pois levyltä heti, kun kokkeli on kokonaan hyytynyt, mutta vielä kosteaa ja kiiltävää. Ripottele hienonnettu ruohosipuli pinnalle.

1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.6.2022
Muokattu: 9.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

152

637

10,8 g

4,3 g

1,5 g

1,5 g

11,8 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli