Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Murea stroganov

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

900 g
Naudan valmista lihakuutiota
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Maustekurkkua
1 rkl
Öljyä
3 1/2 rkl
Venhäjauhoja
1 kpl
Lihaliemikuutio
5 dl
Vettä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tomaattisosetta
Suolaa maun mukaan
Ripaus rouhittua mustapippuria
150 g
Smetanaa tai ranskankermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Hienonna maustekurkku, kuorittu sipuli ja valkosipuli. Paista liha öljytyllä, kuumalla pannulla erissä kauniin ruskeaksi. Nosta sivuun ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu.

Pane pataan tai uunivuokaan lihakuutiot ja sipulisilput. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kiehuva vesi, lihaliemikuutio ja tomaattisose. Sekoita. Mausta ja peitä kannella tai foliolla. Hauduta uunissa 200 asteessa tai liedellä kannen alla noin 1-1 ½ tuntia, kunnes liha on murea.

Pane pataan smetana tai ranskankerma ja kuumenna seos uudestaan. Lisää lopuksi vielä pienityt maustekurkkukuutiot.

2

Pane pataan tai uunivuokaan lihakuutiot ja sipulisilput. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kiehuva vesi, lihaliemikuutio ja tomaattisose. Sekoita. Mausta ja peitä kannella tai foliolla. Hauduta uunissa 200 asteessa tai liedellä kannen alla noin 1-1 ½ tuntia, kunnes liha on murea.

3 1/2 rkl
Venhäjauhoja
5 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattisosetta
3

Pane pataan smetana tai ranskankerma ja kuumenna seos uudestaan. Lisää lopuksi vielä pienityt maustekurkkukuutiot.

150 g
Smetanaa tai ranskankermaa
Suolaa maun mukaan
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.