Murea stroganov - Yhteishyvä

Murea stroganov

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

900 g
Naudan valmista lihakuutiota
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Maustekurkkua
1 rkl
Öljyä
3 1/2 rkl
Venhäjauhoja
1 kpl
Lihaliemikuutio
5 dl
Vettä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Tomaattisosetta
Suolaa maun mukaan
Ripaus rouhittua mustapippuria
150 g
Smetanaa tai ranskankermaa

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Hienonna maustekurkku, kuorittu sipuli ja valkosipuli. Paista liha öljytyllä, kuumalla pannulla erissä kauniin ruskeaksi. Nosta sivuun ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu.

Pane pataan tai uunivuokaan lihakuutiot ja sipulisilput. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kiehuva vesi, lihaliemikuutio ja tomaattisose. Sekoita. Mausta ja peitä kannella tai foliolla. Hauduta uunissa 200 asteessa tai liedellä kannen alla noin 1-1 ½ tuntia, kunnes liha on murea.

Pane pataan smetana tai ranskankerma ja kuumenna seos uudestaan. Lisää lopuksi vielä pienityt maustekurkkukuutiot.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa