Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mureat vohvelit

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Rapeiden vohveleiden salaisuutena on kerma ja vichyvesi. Voi tarjota vohvelit makean tai suolaisen täytteen kanssa. Jätä vohvelitaikinasta sokeri pois, jos täytteet ovat suolaisia.

Ainekset

2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
2 dl
Vichyä
2 rkl
Sulatettua voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat ja kuivat aineet. Lisää voisula ja vichy taikinaan juuri ennen paistamista.

2 dl
Kuohukermaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
2 dl
Vichyä
2 rkl
Sulatettua voita
2

Sipaise vohvelirauta ensimmäistä vohvelia paistaessasi rasvalla. Tarjoa vohvelit heti paistamisen jälkeen esimerkiksi hillo, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 14.12.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

192

805

13,1 g

8,1 g

14,3 g

2,5 g

0,6 g

4,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Suolaa,

2 dl Vichyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli