Suklaavohvelit

arvosana5/5

(1)arvio
6 Kappaletta

30 min

Rapeat vohvelit muuttuvat taivaalliseksi jälkiruoaksi, kun maustat vohvelitaikinan suklaalla. Tarjoa suklaavohvelit vastapaistettuina kermavaahdon ja marjojen kanssa. Suklaiset vohvelit ovat ihana herkku viikonlopun aamiaisella tai brunssilla.

Ainekset

MääräAinesosa
50 gtummaa suklaata
2 kplkananmunaa
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 dlmaitoa
4 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
3 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1/2 dljuoksevaa rasvaseosta

Valmistus

  1. 1

    Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita kulhossa munat, kermaviili, maito, sokeri ja suola. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotelleen rasvaseoksen kanssa. Kääntele rouhittu suklaa taikinaan.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    2 kplkananmunaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 dlmaitoa
    4 rklsokeria
    1/2 tlsuolaa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 rklkaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Kuumenna vohvelirauta. Sipaise rauta rasvaseoksella tarvittaessa. Annostele noin 1 dl taikinaa kuumalle raudalle ja anna paistua rapeaksi vohveliksi.

Vinkki! Tarjoa vohvelit pehmeän kermavaahdon tai vaniljajäätelön sekä marjojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä