Murupiirakka nektariineista
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Murupiirakka nektariineista valmistuu kuin Maisemakahvilan raparperipiirakka. Osa taikinasta ripotellaan pinnalle rapeiksi sattumiksi. Täytteen rahka ja kermaviili tekevät piirakasta mehevän ja pehmeän.
| Muruseos | |
|---|---|
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| Lisäksi pohjataikinaan | |
| 150 g | (1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 1 kg | (8 kpl) nektariineja |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Valmista muruseos. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kuivat aineet, sekoita viimeiseen vehnäjauhodesiin leivinjauhe ja sooda ja kaada ne taikinaan. Nypi murumaiseksi.
- 2.
Siirrä muruseoksesta 1/3 toiseen kulhoon odottamaan. Se tulee piirakan pinnalle.
- 3.
Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).
- 4.
Pese, poista kivet ja paloittele nektariinit. Levitä palat pohjataikinan päälle.
- 5.
Sekoita rahka, kermaviili, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos nektariinipalojen päälle.
- 6.
Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Murupiirakka nektariineista
Murupiirakka nektariineista valmistuu kuin Maisemakahvilan raparperipiirakka. Osa taikinasta ripotellaan pinnalle rapeiksi sattumiksi. Täytteen rahka ja kermaviili tekevät piirakasta mehevän ja pehmeän.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Muruseos | |
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
Lisäksi pohjataikinaan | |
| 150 g | (1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 1 kg | (8 kpl) nektariineja |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Valmista muruseos. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kuivat aineet, sekoita viimeiseen vehnäjauhodesiin leivinjauhe ja sooda ja kaada ne taikinaan. Nypi murumaiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g voita tai margariinia 2 1/2 dl sokeria 8 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl ruokasoodaa - 2
Siirrä muruseoksesta 1/3 toiseen kulhoon odottamaan. Se tulee piirakan pinnalle.
- 3
Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia 1 kpl kananmuna - 4
Pese, poista kivet ja paloittele nektariinit. Levitä palat pohjataikinan päälle.
Määrä Ainesosa 1 kg (8 kpl) nektariineja - 5
Sekoita rahka, kermaviili, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos nektariinipalojen päälle.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) maitorahkaa 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 1/2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 2 tl vaniljasokeria - 6
Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ravintosisältö
313
Energiaa kcal
1310
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,4 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
313
Energiaa kcal
1310
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,4 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























