Murupiirakka nektariineista

Arvostele resepti
20 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Murupiirakka nektariineista valmistuu kuin Maisemakahvilan raparperipiirakka. Osa taikinasta ripotellaan pinnalle rapeiksi sattumiksi. Täytteen rahka ja kermaviili tekevät piirakasta mehevän ja pehmeän.

Ainekset

MääräAinesosa

Muruseos

250 gvoita tai margariinia
2 1/2 dlsokeria
8 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlruokasoodaa

Lisäksi pohjataikinaan

150 g(1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia
1 kplkananmuna

Täyte

1 kg(8 kpl) nektariineja
250 g(1 prk) maitorahkaa
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valmista muruseos. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kuivat aineet, sekoita viimeiseen vehnäjauhodesiin leivinjauhe ja sooda ja kaada ne taikinaan. Nypi murumaiseksi.

    MääräAinesosa
    250 gvoita tai margariinia
    2 1/2 dlsokeria
    8 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlruokasoodaa
  2. 2

    Siirrä muruseoksesta 1/3 toiseen kulhoon odottamaan. Se tulee piirakan pinnalle.

  3. 3

    Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Pese, poista kivet ja paloittele nektariinit. Levitä palat pohjataikinan päälle.

    MääräAinesosa
    1 kg(8 kpl) nektariineja
  5. 5

    Sekoita rahka, kermaviili, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos nektariinipalojen päälle.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    2 tlvaniljasokeria
  6. 6

    Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä