Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Murupiirakka nektariineista

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Murupiirakka nektariineilla valmistuu Maisemakahvilan raparperipiirakan tapaan. Osa taikinasta ripotellaan erikseen pinnalle rapeiksi sattumiksi. Täytteen rahka ja kermaviili tekevät piirakasta pehmeän ja mehevän.

Ainekset

Muruseos

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa

Lisäksi pohjataikinaan

150 g
(1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia
1 kpl
kananmuna

Täyte

1 kg
(8 kpl) nektariineja
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista muruseos. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kuivat aineet, sekoita viimeiseen vehnäjauhodesiin leivinjauhe ja sooda ja kaada ne taikinaan. Nypi murumaiseksi.

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
2

Siirrä muruseoksesta 1/3 toiseen kulhoon odottamaan. Se tulee piirakan pinnalle.

3

Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).

150 g
(1 prk, 1 ½ dl) maustamatonta jogurttia
1 kpl
kananmuna
4

Pese, poista kivet ja paloittele nektariinit. Levitä palat pohjataikinan päälle.

1 kg
(8 kpl) nektariineja
5

Sekoita rahka, kermaviili, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos nektariinipalojen päälle.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
6

Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.10.2018
|
Muokattu: 11.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

313

1310

12,8 g

7,8 g

41,4 g

22,2 g

1,8 g

6,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli