Murupiirakka nektariineista
Ainekset
Muruseos
Lisäksi pohjataikinaan
Täyte
Valmistus
Valmista muruseos. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää kuivat aineet, sekoita viimeiseen vehnäjauhodesiin leivinjauhe ja sooda ja kaada ne taikinaan. Nypi murumaiseksi.
Siirrä muruseoksesta 1/3 toiseen kulhoon odottamaan. Se tulee piirakan pinnalle.
Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).
Pese, poista kivet ja paloittele nektariinit. Levitä palat pohjataikinan päälle.
Sekoita rahka, kermaviili, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos nektariinipalojen päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
313
1310
12,8 g
7,8 g
41,4 g
22,2 g
1,8 g
6,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli