Mustaherukka-vaniljajäädyke
Kappaleita
1
Ruokavalio
Ainekset
400 g
Pakastemustaherukoita
4 kpl
Keltuaista
1 dl
Tomusokeria
5 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 rkl
Vaniljasokeria
MARJAKASTIKE:
200 g
Pakastemarjoja
3 rkl
Sokeria
Näin teet
1
Sulata mustaherukat kohmeisiksi ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Yhdistä vaahdot ja mustaherukkasose. Kaada jäädykeseos rengaskakkuvuokaan tai annoskulhoihin. Jäädytä foliolla peitettynä yön yli pakastimessa. Valmista marjakastike soseuttamalla marjat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeria. Nosta jääkaappiin odottamaan. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota jäädyke varoen veitsen avulla tarjoilulautaselle. Voit myös kastella vuoan nopeasti kiehuvaan veteen. Varo kuitenkin, ettei pinta ala sulaa. Tarjoile jäädyke marjakastikkeen kanssa tai valuta kastiketta koristeeksi jäädykkeen päälle.
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 5.12.2018