Mustaherukkakiisseli

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lmustaherukka- tai sekamarjamehua
5 rklperunajauhoja
1 dl(ruoko)kidesokeria
1/2 tljauhettua kardemummaa
3 dlpakastemustaherukoita
1 rklsokeria

Lisäksi

2 kpl(à 200 g) vaniljarahkaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kattilassa mehu ja perunajauhot. Lisää sokeri ja kardemumma. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää marjat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Ripottele päälle sokeria kuorettumisen estämiseksi. Anna kiisselin jäähtyä. Annostele maljoihin kiisseliä ja vaniljarahkaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025