Mustaherukkasilli

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Lado sillipalat mustaherukoiden, punasipulin ja mausteiden kanssa purkkiin ja nauti joulun parhaasta silliherkusta jo seuraavana päivänä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) matjessillifileitä
1 dlmustaherukoita (pakaste)
1 dlmustaherukkamehutiivistettä
2 rklpunaviinietikkaa
1 rklsiirappia
1 kplpieni punasipuli

Lisäksi

1/2 dlmustaherukoita (pakaste)
4 kpltimjaminoksaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa sillipalat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) matjessillifileitä
  2. 2

    Murskaa herukat kevyesti. Sekoita murskatut herukat, mehutiiviste, viinietikka ja siirappi.

    MääräAinesosa
    1 dlmustaherukkamehutiivistettä
    2 rklpunaviinietikkaa
    1 dlmustaherukoita (pakaste)
    1 rklsiirappia
  3. 3

    Kuori ja viipaloi punasipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
  4. 4

    Lado sillipalat ja sipuli kerroksittain purkkiin. Kaada liemi päälle, sulje purkin kansi ja anna sillin marinoitua vuorokausi jääkaapissa.

  5. 5

    Valuta liemi sillipaloista. Asettele palat vadille. Koristele mustaherukoilla ja timjamilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmustaherukoita (pakaste)
    4 kpltimjaminoksaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl Timjaminoksaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä