Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikka-kookoskääretorttu

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Kookoksella maustettu mustikkakääretorttu käännetään kumoamisen jälkeen uudelleen ympäri, jolloin se saa vaalean pinnan.

Ainekset

5 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
4 rkl
Perunajauhoja
4 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Pinnalle

1/2 dl
Kookoshiutaleita

Täyte

200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(3 dl) pakastemustikoita
1 dl
Sokeria
2 dl
Kookoshiutaleita
1 kpl
Liivatelehti
1 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi.

5 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2

Ripottele toiselle leivinpaperille kookoshiutaleita. Käännä pohja paistopinta ylöspäin hiutaleiden päälle. Painele kevyesti, jotta hiutaleet tarttuvat kiinni.

1/2 dl
Kookoshiutaleita
3

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon mustikat, sokeri ja kookoshiutaleet. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

1 kpl
Liivatelehti
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(3 dl) pakastemustikoita
1 dl
Sokeria
2 dl
Kookoshiutaleita
1 rkl
Vettä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

651

9,1 g

6,1 g

13,8 g

9,8 g

1,5 g

3,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Liivatelehti,

1 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli