Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi.
Ripottele toiselle leivinpaperille kookoshiutaleita. Käännä pohja paistopinta ylöspäin hiutaleiden päälle. Painele kevyesti, jotta hiutaleet tarttuvat kiinni.
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon mustikat, sokeri ja kookoshiutaleet. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
651
155
9,1 g
6,1 g
13,8 g
9,8 g
1,5 g
3,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Liivatelehti,
1 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli