Mustikka-kookoskääretorttu

Kookoksella maustettu mustikkakääretorttu käännetään kumoamisen jälkeen uudelleen ympäri, jolloin se saa vaalean pinnan.

Ainekset

MääräAinesosa
5 kplkananmunaa
1/2 dlsokeria
4 rklperunajauhoja
4 rklvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

1/2 dlkookoshiutaleita

Täyte

200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g(3 dl) pakastemustikoita
1 dlsokeria
2 dlkookoshiutaleita
1 kplliivatelehti
1 rklvettä

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Ripottele toiselle leivinpaperille kookoshiutaleita. Käännä pohja paistopinta ylöspäin hiutaleiden päälle. Painele kevyesti, jotta hiutaleet tarttuvat kiinni.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkookoshiutaleita
  3. 3

    Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon mustikat, sokeri ja kookoshiutaleet. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

    MääräAinesosa
    1 kplliivatelehti
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    200 g(3 dl) pakastemustikoita
    1 dlsokeria
    2 dlkookoshiutaleita
    1 rklvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Liivatelehti, 1 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025