Mustikka-riisimuffinssit

Arvostele resepti
10 Kappaletta

30 min

Mustikkamuffinssit leivotaan helposti gluteenittomana riisijauhoista. Helpot kahvipöydän herkut saavat piristystä mustikoista.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
4 dlriisijauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 tlvaniljasokeria
1 dlmaitoa
1/2 dl(50 g) juoksevaa kasviöljyvalmistetta
2 dlpakastemustikoita

Koristeeksi

tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    4 dlriisijauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1 dlmaitoa
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dl(50 g) juoksevaa kasviöljyvalmistetta
  3. 3

    Sekoita joukkoon jäiset mustikat varovasti käännellen. Jaa seos muffinivuokiin.

    MääräAinesosa
    2 dlpakastemustikoita
  4. 4

    Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä. Koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä