Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkaboston

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Pullataikina

2 1/2 dl
Vettä tai maitoa
1 kpl
(11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
1/2 kpl
Kananmunaa (loput voiteluun)
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
7 dl
Jauhoja
100 g
Rasvaa

Täyte

5 dl
Mustikoita
1/2 dl
Sokeria
100 g
Vaniljatuorejuustoa tai kasvisrasvalevitettä

Koristeluun

2 tl
Vettä
1 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa. Riko muna ja sekoita lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä osa voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kauli taikina levyksi. Levitä juusto levylle, ripottele mustikat ja sokeri pinnalle. Kääri rullaksi. Leikkaa yhdeksään osaan. Voitele kakkuvuoka tai irtopohjainen vuoka. Nosta palat vuokaan ja kohota. Voitele ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja koristele sokerivesikuorrutuksella.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.