Mustikkaboston

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlvettä tai maitoa
1 kpl(11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
1/2 kplkananmunaa (loput voiteluun)
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 tlkardemummaa
7 dljauhoja
100 grasvaa

Täyte

5 dlmustikoita
1/2 dlsokeria
100 gvaniljatuorejuustoa tai kasvisrasvalevitettä

Koristeluun

2 tlvettä
1 dltomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa. Riko muna ja sekoita lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä osa voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kauli taikina levyksi. Levitä juusto levylle, ripottele mustikat ja sokeri pinnalle. Kääri rullaksi. Leikkaa yhdeksään osaan. Voitele kakkuvuoka tai irtopohjainen vuoka. Nosta palat vuokaan ja kohota. Voitele ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja koristele sokerivesikuorrutuksella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä