Mittaa peratut marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes muodostuu höyryä. Lisää sokeri sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä puolisen tuntia. Poista pinnalle muodostunut vaahto. Mausta hillo halutessasi vaniljasokerilla.
Purkita hillo puhdistettuihin, kuumiin lasitölkkeihin. Sulje kannet heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtyneet purkit kylmään. • Hygieenisesti puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.
Vinkki! Mausta mustikkahillo sitruksilla korvaamalla vesi limen tai sitruunan mehulla. Ja kun on aihetta sini-valkoiseen juhlaan, kiehauta mustikkahillo britakakun väliin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1137
1,1 g
—
61,1 g
59,3 g
3,3 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl vaniljasokeria (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli