Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Desilitraa
Fork and knife
10 Desilitraa
Keitä makoisat mustikat mehukkaaksi hilloksi ja nauti mustikkasadosta pitkin syksyä. Mustikkahillo onnistuu myös pakastemustikoista, joten herkullista hilloa voi keitellä sydäntalvellakin. Mustikkahillo maistuu erityisesti puuron päällä ja vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

1 kg
(2 litraa) mustikoita
1/2 dl
vettä
6 dl
Hillosokeria
1 tl
vaniljasokeria (halutessasi)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa peratut marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes muodostuu höyryä. Lisää sokeri sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

1 kg
(2 litraa) mustikoita
1/2 dl
vettä
6 dl
Hillosokeria
2

Anna jäähtyä puolisen tuntia. Poista pinnalle muodostunut vaahto. Mausta hillo halutessasi vaniljasokerilla.

1 tl
vaniljasokeria (halutessasi)
3

Purkita hillo puhdistettuihin, kuumiin lasitölkkeihin. Sulje kannet heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtyneet purkit kylmään. • Hygieenisesti puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.

Vinkki! Mausta mustikkahillo sitruksilla korvaamalla vesi limen tai sitruunan mehulla. Ja kun on aihetta sini-valkoiseen juhlaan, kiehauta mustikkahillo britakakun väliin.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1137

1,1 g

61,1 g

59,3 g

3,3 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli