Mustikkahillo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustikkahillo resepti

Mustikkahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Purkita makoisat mustikat hilloksi. Tällä reseptillä teet herkullisen mustikkahillon.

Ainekset

2 l
Mustikoita
3 rkl
Vettä
6 dl
Hillosokeria
1 tl
Vaniljasokeria, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa peratut marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes muodostuu höyryä. Lisää sokeri sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

2 l
Mustikoita
3 rkl
Vettä
6 dl
Hillosokeria
1 tl
Vaniljasokeria, halutessasi
2

Anna jäähtyä puolisen tuntia. Poista pinnalle muodostunut vaahto.

3

Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piri pintaan. Sulje kannet heti ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 3.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

11912

2846

13,0 g

631,0 g

610,0 g

40,0 g

10,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Vettä,

1 tl Vaniljasokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli