Mustikkakerroskiisseli

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Vaniljakiisseli

5 dlmaitoa
1 kplkananmunan keltuainen
2 rklsokeria
2 rklperunajauhoja
2 tlvaniljasokeria

Mustikkakiisseli

4 dlvettä
1 kpl(200 g) mustikoita
4 rklsokeria
2 rklperunajauhoja
3 rklvettä

Valmistus

  1. Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
    1

    Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.

  2. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
    2

    Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.

  3. Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
    3

    Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.

  4. Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.
    4

    Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.

  5. Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.
    5

    Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.

  6. Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.
    6

    Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.

  7. Vinkki! Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.
    7

    Vinkki! Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä