Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkakerroskiisseli

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Vaniljakiisseli

5 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmunan keltuainen
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
2 tl
Vaniljasokeria

Mustikkakiisseli

4 dl
Vettä
1 kpl
(200 g) mustikoita
4 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
3 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.

2

Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.

3

Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.

4

Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.

5

Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.

6

Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.

7

Vinkki! Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
|
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.