Mustikkakerroskiisseli - Yhteishyvä

Mustikkakerroskiisseli

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

VANILJAKIISSELI

5 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmunan keltuainen
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
2 tl
Vaniljasokeria

MUSTIKKAKIISSELI

4 dl
Vettä
1 kpl
(200 g) mustikoita
4 rkl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
3 rkl
Vettä

Näin teet

Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
1

Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.

Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
2

Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
3

Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.

Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.
4

Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.

Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.
5

Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.

Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.
6

Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.

Vinkki! Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.
7

Vinkki! Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa