Mustikkapullat
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä pikkupulliin helppo mustikkatäyte! Tee pullat kesällä tuoreista mustikoista. Sesongin ulkopuolella herkulliset pullat valmistuvat kätevästi pakastemustikoista.
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 100 g | margariinia |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää osa jauhoista ja pehmeä margariini. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.
- 2.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Muotoile taikina tangoksi ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 40 minuuttia.
- 3.
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset jauhotetulla lasinpohjalla. Voitele reunat munalla.
- 4.
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Jaa marjat pullien syvennyksiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Mustikkapullat
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Pyöräytä pikkupulliin helppo mustikkatäyte! Tee pullat kesällä tuoreista mustikoista. Sesongin ulkopuolella herkulliset pullat valmistuvat kätevästi pakastemustikoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 100 g | margariinia |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 rkl | sokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää osa jauhoista ja pehmeä margariini. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) hiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 1 kpl kananmuna 8 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia - 2
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Muotoile taikina tangoksi ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 40 minuuttia.
- 3
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset jauhotetulla lasinpohjalla. Voitele reunat munalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Jaa marjat pullien syvennyksiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) mustikoita (pakaste) 1 rkl perunajauhoja 1 rkl sokeria
Ravintosisältö
164
Energiaa kcal
687
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,1 g
Hiilihydraatteja
6,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
164
Energiaa kcal
687
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,1 g
Hiilihydraatteja
6,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























