Mustikkapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mustikkapullat

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Pullan täytteenä maistuvat mustikat. Ohjeella valmistuu 20 mustikkapullaa.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
100 g
Margariinia
8 dl
Vehnäjauhoja

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

täyte

5 dl
Mustikoita
2 rkl
Perunajauhoja
3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.

2

Sekoita joukkoon osa jauhoista ja pehmeä rasva. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja muotoile tangoksi. Jaa 20 palaan.

4

Pyöritä palat pulliksi ja kohota peitettynä leivinpaperoidulla uunipellillä.

5

Paina pulliin syvennykset jauhotetulla lasilla. Voitele pullien reunat vatkatulla munalla.

6

Sekoita mustikat ja perunajauhot ja jaa syvennyksiin. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Ripottele lämpimien pullien päälle sokeria.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

724

173

4,3 g

1,1 g

28,3 g

8,2 g

1,4 g

4,2 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

2 tl Kardemummaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli