Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
Sekoita joukkoon osa jauhoista ja pehmeä rasva. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja muotoile tangoksi. Jaa 20 palaan.
Pyöritä palat pulliksi ja kohota peitettynä leivinpaperoidulla uunipellillä.
Paina pulliin syvennykset jauhotetulla lasilla. Voitele pullien reunat vatkatulla munalla.
Sekoita mustikat ja perunajauhot ja jaa syvennyksiin. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Ripottele lämpimien pullien päälle sokeria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
724
173
4,3 g
1,1 g
28,3 g
8,2 g
1,4 g
4,2 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
2 tl Kardemummaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli