Mutakakkuleivokset

Arvostele resepti
20 Annosta

15 min

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpakastemutakakkua (frödinge)

Kuorrutus

2 kpl(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dltomusokeria
1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rklsitruunamehua

Koristeeksi

2 dlpähkinöitä (pähkinäsekoitusta)
hienoksi raastettua sitruunankuorta

Valmistus

  1. 1

    Ota kakut jääkaappiin sulamaan noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa kakut puolijäisinä 10 viipaleeksi. Siirrä viipaleet vadille.Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa se hyvin. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista siitä mehu. Lisää kuorrutukseen sitruunankuori ja -mehu. Nosta nokare kuorrutusta kullekin viipaleelle. Koristele pähkinöillä ja halutessasi sitruunankuorella. Säilytä viileässä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025