Mutakakkuleivokset - Yhteishyvä

Mutakakkuleivokset

???
Annokset
20
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Pakastemutakakkua (frödinge)

KUORRUTUS

2 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Sitruunamehua

KORISTEEKSI

2 dl
Pähkinöitä (pähkinäsekoitusta)
Hienoksi raastettua sitruunankuorta

Näin teet

1

Ota kakut jääkaappiin sulamaan noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa kakut puolijäisinä 10 viipaleeksi. Siirrä viipaleet vadille.Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa se hyvin. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista siitä mehu. Lisää kuorrutukseen sitruunankuori ja -mehu. Nosta nokare kuorrutusta kullekin viipaleelle. Koristele pähkinöillä ja halutessasi sitruunankuorella. Säilytä viileässä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa