Mutakakkuleivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mutakakkuleivokset

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta

Ainekset

2 kpl
Pakastemutakakkua (frödinge)

kuorrutus

2 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Sitruunamehua

koristeeksi

2 dl
Pähkinöitä (pähkinäsekoitusta)
Hienoksi raastettua sitruunankuorta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota kakut jääkaappiin sulamaan noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa kakut puolijäisinä 10 viipaleeksi. Siirrä viipaleet vadille.Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa se hyvin. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista siitä mehu. Lisää kuorrutukseen sitruunankuori ja -mehu. Nosta nokare kuorrutusta kullekin viipaleelle. Koristele pähkinöillä ja halutessasi sitruunankuorella. Säilytä viileässä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.