Nakkikranssi - Yhteishyvä

Nakkikranssi

Paloja
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
4 rkl
Makeaa chilikastiketta
2 rkl
Ketsuppia
150 g
Juustoraastetta
6 kpl
Nakkia
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Oreganoa

LISÄKSI

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
Rapeita salaatinlehtiä

Vinkki: Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.

Näin teet

1

Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.

3

Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.

2 rkl
Ketsuppia
4 rkl
Makeaa chilikastiketta
150 g
Juustoraastetta
6 kpl
Nakkia
4

Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.

5

Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.

1 kpl
Kananmuna
1 tl
Oreganoa
6

Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.

Rapeita salaatinlehtiä
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.11.2018
Muokattu: 29.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g27 g
Proteiinia3 g35 g
Rasvaa4 g49 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj243 2920
Energiaa kcal58 698

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)

  • 150 g Juustoraastetta

  • 1 tl Oreganoa

  • Rapeita salaatinlehtiä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g27 g
Proteiinia3 g35 g
Rasvaa4 g49 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj243 2920
Energiaa kcal58 698

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)

  • 150 g Juustoraastetta

  • 1 tl Oreganoa

  • Rapeita salaatinlehtiä

Resepti
Suvi Rüster

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.