Nakkikranssi

Arvostele resepti
12 Palaa

60 min

Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(1 kpl) iso lehtitaikinalevy
4 rklmakeaa chilikastiketta
2 rklketsuppia
150 gjuustoraastetta
200 g(6 kpl) nakkeja
1 kplkananmuna
1 tloreganoa

Lisäksi

250 gkirsikkatomaatteja
1/2 kplruukku romainesalaattia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) iso lehtitaikinalevy
  2. 2

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.

  3. 3

    Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.

    MääräAinesosa
    4 rklmakeaa chilikastiketta
    2 rklketsuppia
    150 gjuustoraastetta
    200 g(6 kpl) nakkeja
  4. 4

    Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.

  5. 5

    Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 tloreganoa
  6. 6

    Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.

    MääräAinesosa
    250 gkirsikkatomaatteja
    1/2 kplruukku romainesalaattia

Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 kpl) iso lehtitaikinalevy.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
13.11.2018
|
Päivitetty: 18.12.2025