Nakkikranssi
60 min

Nappaa talteen!
Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.
| 600 g | (1 kpl) iso lehtitaikinalevy |
| 4 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 150 g | juustoraastetta |
| 200 g | (6 kpl) nakkeja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | oreganoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukku romainesalaattia |
- 1.
Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.
- 2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.
- 3.
Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.
- 4.
Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.
- 5.
Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.
- 6.
Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.
Nakkikranssi
Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 kpl) iso lehtitaikinalevy |
| 4 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 150 g | juustoraastetta |
| 200 g | (6 kpl) nakkeja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | oreganoa |
Lisäksi | |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukku romainesalaattia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) iso lehtitaikinalevy - 2
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.
- 3
Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.
Määrä Ainesosa 4 rkl makeaa chilikastiketta 2 rkl ketsuppia 150 g juustoraastetta 200 g (6 kpl) nakkeja - 4
Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.
- 5
Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 tl oreganoa - 6
Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.
Määrä Ainesosa 250 g kirsikkatomaatteja 1/2 kpl ruukku romainesalaattia
Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.
Ravintosisältö
106
Energiaa kcal
444
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
106
Energiaa kcal
444
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
3,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 kpl) iso lehtitaikinalevy.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












