Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.
Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.
Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.
Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.
Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.
Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.
Vinkki: Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
58
243
4,1 g
1,5 g
2,3 g
2,3 g
0,2 g
2,9 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste),
150 g Juustoraastetta,
1 tl Oreganoa,
Rapeita salaatinlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli