Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nakkikranssi

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Palaa
Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.

Ainekset

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
4 rkl
Makeaa chilikastiketta
2 rkl
Ketsuppia
150 g
Juustoraastetta
6 kpl
Nakkia
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Oreganoa

Lisäksi

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
Rapeita salaatinlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.

1 kpl
(600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.

3

Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.

2 rkl
Ketsuppia
4 rkl
Makeaa chilikastiketta
150 g
Juustoraastetta
6 kpl
Nakkia
4

Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.

5

Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.

1 kpl
Kananmuna
1 tl
Oreganoa
6

Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.

Rapeita salaatinlehtiä
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja

Vinkki: Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

58

243

4,1 g

1,5 g

2,3 g

2,3 g

0,2 g

2,9 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste),

150 g Juustoraastetta,

1 tl Oreganoa,

Rapeita salaatinlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli