Nakkikranssi
60 min

Nappaa talteen!
Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.
| 1 kpl | (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste) |
| 4 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 150 g | juustoraastetta |
| 6 kpl | nakkia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | oreganoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| rapeita salaatinlehtiä | |
- 1.
Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.
- 2.
Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.
- 3.
Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.
- 4.
Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.
- 5.
Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.
- 6.
Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.
Nakkikranssi
Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste) |
| 4 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 150 g | juustoraastetta |
| 6 kpl | nakkia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | oreganoa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| rapeita salaatinlehtiä | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 1 kpl (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste) - 2
Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.
- 3
Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.
Määrä Ainesosa 2 rkl ketsuppia 4 rkl makeaa chilikastiketta 150 g juustoraastetta 6 kpl nakkia - 4
Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.
- 5
Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 tl oreganoa - 6
Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.
Määrä Ainesosa rapeita salaatinlehtiä 1 kpl (250 g) kirsikkatomaatteja
Vinkki: Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.
Ravintosisältö
58
Energiaa kcal
243
Energiaa kj
4,1 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
58
Energiaa kcal
243
Energiaa kj
4,1 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste), 150 g Juustoraastetta, 1 tl Oreganoa, Rapeita salaatinlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























