Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Naudan paisti ja paahtojuuressose

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Valmista naudan ulkopaisti uunissa ja kruunaa ruoka kastikkeella.

Ainekset

1 1/2 kg
Naudanpaistia
Suolaa
Mustapippuria
2 kpl
Pakasteuunijuureksia
1 dl
Ruokakermaa

Kastike:

2 dl
(1 prk) kastikepohjaa (demi glace)
1 dl
Punaviiniä
Pannun neste
1/2 tl
Timjamia
Tummaa kastikesuurusta tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paisti puoli tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön ja pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Jos paisti on marinoitu, pyyhi sen pinta. Jos paisti on maustamaton, hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Pistä paistiin lihalämpömittari, niin että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Nosta paisti uunivatiin ja levitä ympärille jäiset uunijuurekset. Kypsennä paistia, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Paisti on sisältä hyvin punainen ja mehevä, kun sisälämpötila on 60 astetta. Kypsennysaika 1 1/2 kilon paistille on tällöin noin 1 tunti 45 minuuttia. Paisti on täysin kypsä, kun sisälämpötila on 70 astetta. Mehevä paisti (sisälämpötila 65 astetta) kypsyy noin kahdessa tunnissa.Kääri paisti folioon ja anna sen tasaantua. Siirrä uunijuurekset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta. Kuumenna ison kattilan pohjalla hiukan ruokakermaa ja sekoita joukkoon juuressose. Tarkista maku. Valmista kastike kuumentamalla kastikepohjaa ja lisää joukkoon hiukan punaviiniä ja uunipannulta siivilöity paistoliemi. Mausta kastike timjamilla. Voit suurustaa kastiketta hiukan sakeammaksi ruskealla kastikesuuruksella.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.