Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nauvolainen saaristolaisleipä

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Perinteinen, makean maltainen saaristolaisleipä valmistetaan piimään. Leipä säilyy hyvin yli viikon, ja se on mainio ruokalahja kauniiseen pakettiin käärittynä.

Ainekset

1 l
piimää
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
3 dl
tummaa siirappia
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
vehnä- tai kauraleseitä
3 dl
ruisjauhoja
1 rkl
suolaa
10 dl
vehnäjauhoja

Vuokaan

voita tai rypsiöljyä

Voitelu

2 rkl
tummaa siirappia
2 rkl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä piimä varovasti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään. Sekoita joukkoon siirappi, maltaat, leseet, ruisjauhot ja suola. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla 1 ½ tuntia.

1 l
piimää
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
3 dl
tummaa siirappia
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
vehnä- tai kauraleseitä
3 dl
ruisjauhoja
1 rkl
suolaa
10 dl
vehnäjauhoja
2

Voitele kolme pitkänmallista leipävuokaa (vetoisuus 1,5 l). Jaa taikina vuokiin.

voita tai rypsiöljyä
3

Paista leipiä uunin alimmalla tasolla 175-asteessa 1 ½ tuntia.

4

Yhdistä siirappi ja vesi. Voitele leivät. Kumoa leivät hieman jäähtyneinä ritilän päälle.

2 rkl
tummaa siirappia
2 rkl
vettä
5

Kääri jäähtyneet leivät ilmatiiviisti kelmuun ja säilytä jääkaapissa. Leipä on parhaimmillaan parin päivän päästä ja säilyy jääkaapissa yli viikon.

Vinkki: Saaristolaisleivän voi myös pakastaa.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 6.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1844

7715

15,3 g

5,7 g

354,3 g

134,3 g

27,0 g

52,3 g

7,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl kaljamaltaita,

voita tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli