Nopea vorschmack
45 min

Nappaa talteen!
Vorschmack valmistuu reilussa puolessa tunnissa, kun käytät siihen palvilihaa. Yhdistä kypsä jauhettu karitsanpaisti ja muut ainekset pannulla ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä. Tarjoa tämä klassikkoherkku perinteiseen tapaan smetanan, punajuurten ja maustekurkkujen kanssa.
| 500 g | palvattua karitsanpaistia |
| 1 kpl | (100/65 g) anjovista |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 1 rkl | margariinia |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 5 dl | vettä |
| 1/2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | (120 g) smetanaa |
| etikkapunajuurta ja maustekurkkua | |
| uuniperunoita tai perunamuusia | |
- 1.
Paloittele liha. Jauha liha sekä anjovikset liemineen lihamyllyssä tai hienonna ne monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa pannulla. Lisää tomaattisose ja liha-anjovismuru pannulle ja paista hetki. Murenna liemikuutio joukkoon ja lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee puuromainen. Keittele seosta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa
- 3.
Tarkista vorschmackin maku ja mausta pippurilla. Tarjoa uuniperunoiden tai perunasoseen sekä smetanan ja kurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.
Nopea vorschmack
Vorschmack valmistuu reilussa puolessa tunnissa, kun käytät siihen palvilihaa. Yhdistä kypsä jauhettu karitsanpaisti ja muut ainekset pannulla ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä. Tarjoa tämä klassikkoherkku perinteiseen tapaan smetanan, punajuurten ja maustekurkkujen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | palvattua karitsanpaistia |
| 1 kpl | (100/65 g) anjovista |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 1 rkl | margariinia |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 5 dl | vettä |
| 1/2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | (120 g) smetanaa |
| etikkapunajuurta ja maustekurkkua | |
| uuniperunoita tai perunamuusia | |
Valmistus
- 1
Paloittele liha. Jauha liha sekä anjovikset liemineen lihamyllyssä tai hienonna ne monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
Määrä Ainesosa 500 g palvattua karitsanpaistia 1 kpl (100/65 g) anjovista - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa pannulla. Lisää tomaattisose ja liha-anjovismuru pannulle ja paista hetki. Murenna liemikuutio joukkoon ja lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee puuromainen. Keittele seosta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa
Määrä Ainesosa 1 rkl margariinia 1 kpl sipuli 3 rkl tomaattisosetta 5 dl vettä 1/2 kpl lihaliemikuutiota - 3
Tarkista vorschmackin maku ja mausta pippurilla. Tarjoa uuniperunoiden tai perunasoseen sekä smetanan ja kurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl (120 g) smetanaa etikkapunajuurta ja maustekurkkua uuniperunoita tai perunamuusia
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












