Nopea vorschmack

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Vorschmack valmistuu reilussa puolessa tunnissa, kun käytät siihen palvilihaa. Yhdistä kypsä jauhettu karitsanpaisti ja muut ainekset pannulla ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä. Tarjoa tämä klassikkoherkku perinteiseen tapaan smetanan, punajuurten ja maustekurkkujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpalvattua karitsanpaistia
1 kpl(100/65 g) anjovista
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynsiä
1 rklmargariinia
3 rkltomaattisosetta
5 dlvettä
1/2 kpllihaliemikuutiota
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl(120 g) smetanaa
etikkapunajuurta ja maustekurkkua
uuniperunoita tai perunamuusia

Valmistus

  1. 1

    Paloittele liha. Jauha liha sekä anjovikset liemineen lihamyllyssä tai hienonna ne monitoimikoneessa pieneksi muruksi.

    MääräAinesosa
    500 gpalvattua karitsanpaistia
    1 kpl(100/65 g) anjovista
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa pannulla. Lisää tomaattisose ja liha-anjovismuru pannulle ja paista hetki. Murenna liemikuutio joukkoon ja lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee puuromainen. Keittele seosta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää vettä tarvittaessa

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia
    1 kplsipuli
    3 rkltomaattisosetta
    5 dlvettä
    1/2 kpllihaliemikuutiota
  3. 3

    Tarkista vorschmackin maku ja mausta pippurilla. Tarjoa uuniperunoiden tai perunasoseen sekä smetanan ja kurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kpl(120 g) smetanaa
    etikkapunajuurta ja maustekurkkua
    uuniperunoita tai perunamuusia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä