Nyhtökorvapuusti

Nappaa talteen!
Perinteinen korvapuusti saa uuden muodon muhkeana nyhtöpullana.
| 150 g | margariinia |
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 12 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 - 3 rkl | kanelia |
- 1.
Sulata 150 g margariinia. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot noin 2 dl kerrallaan ja vaivaa lopuksi margariinisula taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunti.
- 2.
Ota täytteeseen tuleva margariini pehmenemään.
- 3.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 2 pitkää leipävuokaa (n. 25 cm).
- 4.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 45 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Vaahdota margariini, sokeri ja kaneli sähkövatkaimella. Levitä vaahto taikinalevylle.
- 5.
Leikkaa levy kuudeksi samanlevyiseksi suikaleeksi. Nosta ne päällekkäin (taikina on löysää ja voi venyä) ja leikkaa pino noin 6 cm:n mittaisiksi paloiksi. Käännä palat niin, että viipalointi näkyy ja jaa palat vuokiin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.
- 6.
Paista uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Siirrä lautaselle tai tarjoa vuoasta.
Nyhtökorvapuusti
arvosana5/5
Perinteinen korvapuusti saa uuden muodon muhkeana nyhtöpullana.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | margariinia |
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 12 dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 - 3 rkl | kanelia |
Valmistus
- 1
Sulata 150 g margariinia. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot noin 2 dl kerrallaan ja vaivaa lopuksi margariinisula taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunti.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia 5 dl maitoa 1 kpl (50 g) hiivaa 2 dl sokeria 1 rkl kardemummaa 1 tl suolaa 12 dl puolikarkeita vehnäjauhoja - 2
Ota täytteeseen tuleva margariini pehmenemään.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia - 3
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 2 pitkää leipävuokaa (n. 25 cm).
- 4
Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 45 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Vaahdota margariini, sokeri ja kaneli sähkövatkaimella. Levitä vaahto taikinalevylle.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 dl sokeria 2 - 3 rkl kanelia - 5
Leikkaa levy kuudeksi samanlevyiseksi suikaleeksi. Nosta ne päällekkäin (taikina on löysää ja voi venyä) ja leikkaa pino noin 6 cm:n mittaisiksi paloiksi. Käännä palat niin, että viipalointi näkyy ja jaa palat vuokiin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.
- 6
Paista uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Siirrä lautaselle tai tarjoa vuoasta.
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1144
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,9 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1144
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,9 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (50 g) hiivaa, 1 rkl Kardemummaa, 1 tl Suolaa, 2 - 3 rkl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























