Nyhtökorvapuusti - Yhteishyvä

Nyhtökorvapuusti

???
Paloja
20
Perinteinen korvapuusti saa uuden muodon muhkeana nyhtöpullana.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
12 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

TÄYTE

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 - 3 rkl
Kanelia

Näin teet

1

Sulata 150 g margariinia. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot noin 2 dl kerrallaan ja vaivaa lopuksi margariinisula taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunti.

150 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
12 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja
2

Ota täytteeseen tuleva margariini pehmenemään.

100 g
Margariinia
3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 2 pitkää leipävuokaa (n. 25 cm).

4

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 45 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Vaahdota margariini, sokeri ja kaneli sähkövatkaimella. Levitä vaahto taikinalevylle.

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 - 3 rkl
Kanelia
5

Leikkaa levy kuudeksi samanlevyiseksi suikaleeksi. Nosta ne päällekkäin (taikina on löysää ja voi venyä) ja leikkaa pino noin 6 cm:n mittaisiksi paloiksi. Käännä palat niin, että viipalointi näkyy ja jaa palat vuokiin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.

6

Paista uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Siirrä lautaselle tai tarjoa vuoasta.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 17.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g857 g
Proteiinia5 g105 g
Rasvaa9 g170 g
Kuituja1 g27 g
Energiaa kj1144 22882
Energiaa kcal273 5467

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (50 g) hiivaa

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • 2 - 3 rkl Kanelia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g857 g
Proteiinia5 g105 g
Rasvaa9 g170 g
Kuituja1 g27 g
Energiaa kj1144 22882
Energiaa kcal273 5467

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (50 g) hiivaa

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 1 tl Suolaa

  • 2 - 3 rkl Kanelia

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.