Nyhtökorvapuusti | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nyhtökorvapuusti

Nyhtökorvapuusti

Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Perinteinen korvapuusti saa uuden muodon muhkeana nyhtöpullana.

Ainekset

150 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
12 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

täyte

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 - 3 rkl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata 150 g margariinia. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot noin 2 dl kerrallaan ja vaivaa lopuksi margariinisula taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunti.

150 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
12 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja
2

Ota täytteeseen tuleva margariini pehmenemään.

100 g
Margariinia
3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 2 pitkää leipävuokaa (n. 25 cm).

4

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 45 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Vaahdota margariini, sokeri ja kaneli sähkövatkaimella. Levitä vaahto taikinalevylle.

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 - 3 rkl
Kanelia
5

Leikkaa levy kuudeksi samanlevyiseksi suikaleeksi. Nosta ne päällekkäin (taikina on löysää ja voi venyä) ja leikkaa pino noin 6 cm:n mittaisiksi paloiksi. Käännä palat niin, että viipalointi näkyy ja jaa palat vuokiin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.

6

Paista uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Siirrä lautaselle tai tarjoa vuoasta.

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 25.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1144

273

8,5 g

2,4 g

42,9 g

14,4 g

1,4 g

5,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (50 g) hiivaa,

1 rkl Kardemummaa,

1 tl Suolaa,

2 - 3 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli