Sulata 150 g margariinia. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot noin 2 dl kerrallaan ja vaivaa lopuksi margariinisula taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunti.
Ota täytteeseen tuleva margariini pehmenemään.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 2 pitkää leipävuokaa (n. 25 cm).
Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 45 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Vaahdota margariini, sokeri ja kaneli sähkövatkaimella. Levitä vaahto taikinalevylle.
Leikkaa levy kuudeksi samanlevyiseksi suikaleeksi. Nosta ne päällekkäin (taikina on löysää ja voi venyä) ja leikkaa pino noin 6 cm:n mittaisiksi paloiksi. Käännä palat niin, että viipalointi näkyy ja jaa palat vuokiin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.
Paista uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Siirrä lautaselle tai tarjoa vuoasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
273
1144
8,5 g
2,4 g
42,9 g
14,4 g
1,4 g
5,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (50 g) hiivaa,
1 rkl Kardemummaa,
1 tl Suolaa,
2 - 3 rkl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli