Ohra-kaalilaatikko

Nappaa talteen!
| 1 kg | keräkaalia |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 rkl | kuivattua meiramia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 300 g | jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 - 2 dl | kermaa |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | margariinia |
- 1.
Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali. Sulata margariini pannussa ja kuullota siinä kaalisilppua noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää siirappi, meirami ja suola. Hauduta kaalia ilman kantta pehmeäksi, noin 5 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut pois.Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä, 10–15 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Sulata rasva pannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty ohra.Voitele uunivuoka ja siirrä puolet kaalista vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha-ohratäyte ja loput kaalit. Lisää kerma.Kypsennä laatikko 200-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia tai kunnes laatikon pinta saa kauniin värin. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Ohra-kaalilaatikko
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | keräkaalia |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 rkl | kuivattua meiramia |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 300 g | jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 - 2 dl | kermaa |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | margariinia |
Valmistus
- 1
Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali. Sulata margariini pannussa ja kuullota siinä kaalisilppua noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää siirappi, meirami ja suola. Hauduta kaalia ilman kantta pehmeäksi, noin 5 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut pois.Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä, 10–15 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Sulata rasva pannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty ohra.Voitele uunivuoka ja siirrä puolet kaalista vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha-ohratäyte ja loput kaalit. Lisää kerma.Kypsennä laatikko 200-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia tai kunnes laatikon pinta saa kauniin värin. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












