Ohra-kaalilaatikko | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ohra-kaalilaatikko

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Keräkaalia
2 rkl
Margariinia
1 rkl
Siirappia
1 rkl
Kuivattua meiramia
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
4 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä tai margariinia
300 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 - 2 dl
Kermaa

vuoan voiteluun

1 rkl
Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali. Sulata margariini pannussa ja kuullota siinä kaalisilppua noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää siirappi, meirami ja suola. Hauduta kaalia ilman kantta pehmeäksi, noin 5 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut pois.Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä, 10–15 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Sulata rasva pannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty ohra.Voitele uunivuoka ja siirrä puolet kaalista vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha-ohratäyte ja loput kaalit. Lisää kerma.Kypsennä laatikko 200-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia tai kunnes laatikon pinta saa kauniin värin. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 19.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.