Ohrarosolli ja piparjuuriranskankerma

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kplisoa porkkanaa
2 kplperunaa
1 dlesikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
4 kpletikkapunajuurta
1 kplsipuli
1 kplhapan omena

Piparjuuriranskankerma

150 granskankermaa
2 rklpiparjuuritahnaa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä porkkanat ja perunat kuorineen hyvissä ajoin napakan kypsiksi. Anna jäähtyä hyvin. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

    Kuori ja kuutioi kasvikset ja sekoita ne keskenään. Sekoita piparjuuritahna ja suola ranskankermaan. Sekoita rosolliin tai tarjoa erikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Piparjuuritahnaa, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025