Oliivitangot - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oliivitangot

???
Kappaleita
50
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Voitaikinalevyjä (pakaste)
1 1/2 dl
Kivettömiä mustia oliiveja
5 kpl
Anjovisfileetä
3 rkl
Kapriksia
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Öljyä

Näin teet

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna oliivit, anjovis, kapris ja valkosipulin kynsi monitoimikoneessa. Lisää öljy. Kauli voitaikinalevyjä hieman ja levitä pinnalle oliivitahna. Leikkaa jokainen taikinalevy kymmeneksi suikaleeksi ja kierrä suikaleita muutama kierros. Paista leivinpaperin päällä pellillä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Tarjoa vastapaistettuina tai haaleina.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.5.2019