Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Olutleipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Tummaa olutta tai kotikaljaa
50 g
Hiivaa
2 dl
Ruisrouhetta
1 dl
Siirappia
1 rkl
Suolaa
1 tl
Jauhettua neilikkaa
2 tl
Jauhettua pomeranssinkuorta
4 dl
Ruisjauhoja
2 dl
Rusinoita
100 g
Margariinia
9 - 10 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ruisrouhe, siirappi ja mausteet. Lisää ruisjauhot vispaten. Lisää rusinat, pehmeä rasva ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 3 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista jauhotetulla leivinpöydällä kaksi pitkänomaista leipää. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot leipien pintaan. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasossa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä ritilällä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.11.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.