Ainekset

MääräAinesosa
5 dltummaa olutta tai kotikaljaa
50 ghiivaa
2 dlruisrouhetta
1 dlsiirappia
1 rklsuolaa
1 tljauhettua neilikkaa
2 tljauhettua pomeranssinkuorta
4 dlruisjauhoja
2 dlrusinoita
100 gmargariinia
9 - 10 dlvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ruisrouhe, siirappi ja mausteet. Lisää ruisjauhot vispaten. Lisää rusinat, pehmeä rasva ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 3 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista jauhotetulla leivinpöydällä kaksi pitkänomaista leipää. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot leipien pintaan. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasossa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä ritilällä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025