Pese ja kuivaa broileri. Hiero mausteet linnun pintaan ja nahan alle. Lisää lopuksi sitruunaviipaleita nahan alle.
Kaada olutta 'oluttölkkitelineen' nestesäiliö puolilleen*. Oluen voi maustaa samalla mausteilla joilla maustettiin broilerin pinta. Hiero oliiviöljyä telineen ulkopintaan.
*Ns. oikeaa avattua oluttölkkiä ei suositella, koska sen painovärit saattavat irrota ruokaan ‒ jos kuitenkin käytät tölkkiä, vuoraa reunat alumiinifoliolla ennen kuin asetat linnun paikoilleen.
Broileri lasketaan istumaan telineen päälle niin että teline uppoaa suunnilleen puoliksi broilerin sisään. Tarkista että broileri pysyy tukevasti seisomassa ritilällä.
Grillaa broileria miedolla lämmöllä epäsuorasti joko kannen tai folion alla. Grillaus vie aikaa noin 1–2 tuntia, riippuen kanan koosta. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä koivesta. Jos neste on kirkasta, kana on kypsä.
Hiiligrillissä epäsuora lämpö saadaan aikaan raivaamalla hiiletön alue esim. siirtämällä hehkuvat hiilet grillin laidoille. Kana asetetaan ritilälle hiilettömän alueen yläpuolelle.
Oluen voi vaihtaa siideriin tai colaan ja mausteina voi käyttää lempimausteita.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.