Kuori ja paloittele omenat. Pane palat kattilaan sitruunamehun kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta hiljalleen pari minuuttia, jäähdytä ja pakasta omenat. Pane jäiset omenapalat, tomusokeri, kerma ja jogurtti tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha sohjoksi, lusikoi seos esim. laseihin ja ripottele pinnalle kardemummaa. Tarjoa heti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
757
181
9,9 g
6,8 g
19,1 g
19,1 g
1,8 g
2,4 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli