Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-jogurttisohjo

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

3 kpl
Vihreää hapokasta omenaa
1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Tomusokeria
4 dl
Turkkilaista jogurttia
1 dl
Kermaa tai maitoa
1/2 tl
Kardemummaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele omenat. Pane palat kattilaan sitruunamehun kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta hiljalleen pari minuuttia, jäähdytä ja pakasta omenat. Pane jäiset omenapalat, tomusokeri, kerma ja jogurtti tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha sohjoksi, lusikoi seos esim. laseihin ja ripottele pinnalle kardemummaa. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.5.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

181

757

9,9 g

6,8 g

19,1 g

19,1 g

1,8 g

2,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli