Omena-puolukkajäädyke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-puolukkajäädyke

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 dl
Omenamehua
1 1/2 dl
Hunajaa
2 kpl
Keltuaista
2 dl
Omenahilloa
2 dl
Pakastepuolukoita
1 rkl
Konjakkia halutessasi
1 tl
Kardemummaa
5 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta omenamehu ja hunaja kattilassa. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kaada lämmin mehu-hunajaliemi keltuaisten joukkoon ohuena nauhana ja jatka vatkaamista, kunnes seos jäähtyy ja hieman sakenee. Sekoita hillo ja marjat munavaahtoon, mausta konjakilla ja kardemummalla. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele munaseokseen. Kaada seos pyöreään jäädyke- tai kakkuvuokaan, pakasta ainakin seuraavaan päivään. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle pehmenemään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.