Omena-puolukkalimppu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-puolukkalimppu

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Leipätaikinaan lisätään puolukoita ja omenaraastetta.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Tuorehiivaa
1 dl
Tummaa siirappia
2 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Rypsiöljyä
2 dl
Puolukoita
1 1/2 dl
Karkeaa omenaraastetta
2 tl
Kokonaisia fenkolinsiemeniä
4 dl
Ruisjauhoja
12 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon tai kulhoon. Lisää murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.

Peitä ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele kahdeksi limpuksi. Kohota limppuja liinan alla 30–45 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla tai vedä niihin viiltoja terävällä veitsellä. Paista limppuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä ja pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

9867

2358

37,5 g

7,5 g

420,5 g

72,5 g

30,5 g

63,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Tuorehiivaa,

2,5 tl Suolaa,

1,5 dl Karkeaa omenaraastetta,

2 tl Kokonaisia fenkolinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli