Omena-puolukkalimppu

Nappaa talteen!
Leipätaikinaan lisätään puolukoita ja omenaraastetta.
| 5 dl | piimää |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1 dl | tummaa siirappia |
| 2 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | puolukoita |
| 1 1/2 dl | karkeaa omenaraastetta |
| 2 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä |
| 4 dl | ruisjauhoja |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
- 1.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon tai kulhoon. Lisää murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.
Peitä ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele kahdeksi limpuksi. Kohota limppuja liinan alla 30–45 minuuttia.
Pistele leivät haarukalla tai vedä niihin viiltoja terävällä veitsellä. Paista limppuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä ja pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni.
Omena-puolukkalimppu
Leipätaikinaan lisätään puolukoita ja omenaraastetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | piimää |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1 dl | tummaa siirappia |
| 2 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 dl | puolukoita |
| 1 1/2 dl | karkeaa omenaraastetta |
| 2 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä |
| 4 dl | ruisjauhoja |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
Valmistus
- 1
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon tai kulhoon. Lisää murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.
Peitä ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele kahdeksi limpuksi. Kohota limppuja liinan alla 30–45 minuuttia.
Pistele leivät haarukalla tai vedä niihin viiltoja terävällä veitsellä. Paista limppuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä ja pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni.
Ravintosisältö
2384
Energiaa kcal
9978
Energiaa kj
37,5 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
425,0 g
Hiilihydraatteja
77,0 g
Sokereita
32,0 g
Kuituja
63,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
2384
Energiaa kcal
9978
Energiaa kj
37,5 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
425,0 g
Hiilihydraatteja
77,0 g
Sokereita
32,0 g
Kuituja
63,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Tuorehiivaa, 2,5 tl Suolaa, 2 tl Kokonaisia fenkolinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























