Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon tai kulhoon. Lisää murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.
Peitä ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele kahdeksi limpuksi. Kohota limppuja liinan alla 30–45 minuuttia.
Pistele leivät haarukalla tai vedä niihin viiltoja terävällä veitsellä. Paista limppuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä ja pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
9867
2358
37,5 g
7,5 g
420,5 g
72,5 g
30,5 g
63,0 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Tuorehiivaa,
2,5 tl Suolaa,
1,5 dl Karkeaa omenaraastetta,
2 tl Kokonaisia fenkolinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli