Omena-puolukkalimppu - Yhteishyvä

Omena-puolukkalimppu

???
Kappaleita
2
Ruokavalio
Leipätaikinaan lisätään puolukoita ja omenaraastetta.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Tuorehiivaa
1 dl
Tummaa siirappia
2 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Rypsiöljyä
2 dl
Puolukoita
1 1/2 dl
Karkeaa omenaraastetta
2 tl
Kokonaisia fenkolinsiemeniä
4 dl
Ruisjauhoja
12 dl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon tai kulhoon. Lisää murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja.

Peitä ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele kahdeksi limpuksi. Kohota limppuja liinan alla 30–45 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla tai vedä niihin viiltoja terävällä veitsellä. Paista limppuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä ja pohjaan kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja421 g841 g
Proteiinia63 g126 g
Rasvaa38 g75 g
Kuituja31 g61 g
Energiaa kj9867 19734
Energiaa kcal2358 4715

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Tuorehiivaa

  • 2,5 tl Suolaa

  • 1,5 dl Karkeaa omenaraastetta

  • 2 tl Kokonaisia fenkolinsiemeniä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja421 g841 g
Proteiinia63 g126 g
Rasvaa38 g75 g
Kuituja31 g61 g
Energiaa kj9867 19734
Energiaa kcal2358 4715

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Tuorehiivaa

  • 2,5 tl Suolaa

  • 1,5 dl Karkeaa omenaraastetta

  • 2 tl Kokonaisia fenkolinsiemeniä

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.