Omena-ruispuuro - Yhteishyvä

Omena-ruispuuro

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Herkkupuurossa on omenaa ja saksanpähkinöitä. Mausta omenainen ja pähkinäinen ruispuuro hunajalla tai vaahterasiirapilla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Omenaa
1 dl
Saksanpähkinöitä
1 rkl
Margariinia
1 l
Maitoa, mantelijuomaa tai vettä
4 dl
Ruishiutaleita
1/2 tl
Suolaa

LISÄKSI

Hunajaa tai vaahterasiirappia

Näin teet

1

Kuori ja paloittele omenat. Rouhi pähkinät. Kuumenna nokare margariinia pannulla ja paista omenapaloja muutama minuutti. Kuumenna neste pinnoitetussa kattilassa ja sekoita hiutaleet joukkoon. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Peitä kannella ja anna hautua kunnes hiutaleet ovat pehmeitä. Mausta suolalla. Annostele omenapaloja ja pähkinöitä puuron päälle. Valuta pinnalle hunajaa tai vaahterasiirappia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.2.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g161 g
Proteiinia13 g51 g
Rasvaa17 g66 g
Kuituja9 g37 g
Energiaa kj1601 6404
Energiaa kcal383 1530

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Hunajaa tai vaahterasiirappia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g161 g
Proteiinia13 g51 g
Rasvaa17 g66 g
Kuituja9 g37 g
Energiaa kj1601 6404
Energiaa kcal383 1530

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • Hunajaa tai vaahterasiirappia

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.