Omena-ruispuuro

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Herkkupuurossa on omenaa ja saksanpähkinöitä. Mausta omenainen ja pähkinäinen ruispuuro hunajalla tai vaahterasiirapilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplomenaa
1 dlsaksanpähkinöitä
1 rklmargariinia
1 lmaitoa, mantelijuomaa tai vettä
4 dlruishiutaleita
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

hunajaa tai vaahterasiirappia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele omenat. Rouhi pähkinät. Kuumenna nokare margariinia pannulla ja paista omenapaloja muutama minuutti. Kuumenna neste pinnoitetussa kattilassa ja sekoita hiutaleet joukkoon. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

    Peitä kannella ja anna hautua kunnes hiutaleet ovat pehmeitä. Mausta suolalla. Annostele omenapaloja ja pähkinöitä puuron päälle. Valuta pinnalle hunajaa tai vaahterasiirappia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Hunajaa tai vaahterasiirappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä