Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-ruispuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkkupuurossa on omenaa ja saksanpähkinöitä. Mausta omenainen ja pähkinäinen ruispuuro hunajalla tai vaahterasiirapilla.

Ainekset

2 kpl
Omenaa
1 dl
Saksanpähkinöitä
1 rkl
Margariinia
1 l
Maitoa, mantelijuomaa tai vettä
4 dl
Ruishiutaleita
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

Hunajaa tai vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele omenat. Rouhi pähkinät. Kuumenna nokare margariinia pannulla ja paista omenapaloja muutama minuutti. Kuumenna neste pinnoitetussa kattilassa ja sekoita hiutaleet joukkoon. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Peitä kannella ja anna hautua kunnes hiutaleet ovat pehmeitä. Mausta suolalla. Annostele omenapaloja ja pähkinöitä puuron päälle. Valuta pinnalle hunajaa tai vaahterasiirappia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.2.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

383

1601

16,5 g

3,8 g

40,3 g

25,3 g

9,3 g

12,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Hunajaa tai vaahterasiirappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli