Omena-taatelimureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-taatelimureke

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Kermaviiliä tai kermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Salviaa

täyte

1 kpl
Omena
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Kuivattuja taatelipaloja
1/2 tl
Salviaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa kermaviili tai kerma, korppujauhot, tomaattisose ja muna. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja mausteet. Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi.Valmista täyte. Pilko omena, sipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon taatelipalat ja salvia. Sekoittele, kunnes taatelit pehmenevät ja soseutuvat. Anna seoksen jäähtyä.Levitä täyte mureketaikinan päälle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle, kääretortun tapaan. Paista mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.