Omena-taatelimureke

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 dlkermaviiliä tai kermaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 rkltomaattisosetta
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlsalviaa

Täyte

1 kplomena
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
1 dlkuivattuja taatelipaloja
1/2 tlsalviaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kulhossa kermaviili tai kerma, korppujauhot, tomaattisose ja muna. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja mausteet. Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi.Valmista täyte. Pilko omena, sipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon taatelipalat ja salvia. Sekoittele, kunnes taatelit pehmenevät ja soseutuvat. Anna seoksen jäähtyä.Levitä täyte mureketaikinan päälle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle, kääretortun tapaan. Paista mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025