Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenainen kinkkukiusaus

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kinkkukiusaus on arjen luottoresepti. Tuo ruokaan uutta makua lisäämällä mukaan omenaviipaleita. Mausta tuoreella basilikalla.

Ainekset

1 kg
Perunoita
1 kpl
Sipuli
250 g
(1 pkt) kinkkusuikaleita
2 kpl
Omenaa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
ruokakermaa (kolmen juuston)
2 kpl
Kananmunaa
maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja viipaloi omenat, poista siemenkodat.

1 kg
Perunoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Omenaa
2

Lado uunivuokaan vuorotellen perunaa, sipulia, kinkkua, omenaa ja silputtua basilikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma ja kananmunat. Kaada seos uunivuokaan.

250 g
(1 pkt) kinkkusuikaleita
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
ruokakermaa (kolmen juuston)
maitoa
3

Kypsennä kiusausta 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla.

Vinkki: Oikaise ja käytä valmista peruna-sipulisekoitusta.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

444

1856

18,8 g

8,8 g

45,3 g

7,8 g

3,8 g

16,3 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli