Omenainen pannuleipä - Yhteishyvä

Omenainen pannuleipä

???
Annokset
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

7 1/2 dl
Maitoa tai vettä
50 g
Tuorehiivaa
3/4 dl
Öljyä
2 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
2 - 3 tl
Kuivattua rosmariinia
3 dl
Kaurahiutaleita
2 1/2 dl
Omenaraastetta
15 dl
Sämpyläjauhoja

Näin teet

1

Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon (tai tilavaan leivontakulhoon). Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, sokeri, rosmariini, kaurahiutaleet ja omenaraaste.Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kohota taikinaa peitettynä noin 45 minuuttia.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikina jauhojen avulla pellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä vielä puolisen tuntia. Pistele kohonnut leipä ennen paistamista haarukalla ja tee leipään veitsellä ruudukko.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa tuoreena.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa