Omenainen pannuleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenainen pannuleipä

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

7 1/2 dl
Maitoa tai vettä
50 g
Tuorehiivaa
3/4 dl
Öljyä
2 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
2 - 3 tl
Kuivattua rosmariinia
3 dl
Kaurahiutaleita
2 1/2 dl
Omenaraastetta
15 dl
Sämpyläjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon (tai tilavaan leivontakulhoon). Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, sokeri, rosmariini, kaurahiutaleet ja omenaraaste.Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kohota taikinaa peitettynä noin 45 minuuttia.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikina jauhojen avulla pellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä vielä puolisen tuntia. Pistele kohonnut leipä ennen paistamista haarukalla ja tee leipään veitsellä ruudukko.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa tuoreena.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.