Omenainen sillikaviaari

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Tee matjessillistä juhlava sillikaviaari! Raikasta silli omenalla ja koristele klassiseen tapaan kananmunalla, maustekurkulla, kapriksilla ja yrteillä. Tarjoa sillikaviaarin kanssa tummaa leipää tai keitettyjä perunoita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
150 g(2 kpl) matjessillifileetä
1/2 kplomena (hapan lajike)
1 rklsitruunan mehua
1 kplkevätsipuli
1 dlmajoneesia
1 dlkermaviiliä
2 tlpiparjuuritahnaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Koristelu

1/2 kplomena (hapan lajike)
1 kplkevätsipuli
3 rkltilliä hienonnettuna
2 kplkananmunaa
1 kplmaustekurkku
2 rklkapriksia

Valmistus

  1. 1

    Aloita keittämällä 4 kananmunaa koviksi, 8–10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Säästä 2 kananmunaa valmiin sillikaviaarin koristeluun.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Pese ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot toiseen kulhoon ja purista niille sitruunanmehua tummumisen ehkäisemiseksi. Lusikoi puolet omenakuutioista sillin joukkoon ja säästä loput koristeeksi. Hienonna kaviaariin tuleva kevätsipuli. Kuori ja kuutioi kaksi keitettyä kananmunaa. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset keskenään. Siirrä kaviaari tarjoiluastiaan.

    MääräAinesosa
    150 g(2 kpl) matjessillifileetä
    1/2 kplomena (hapan lajike)
    1 rklsitruunan mehua
    1 kplkevätsipuli
    2 kplkananmunaa
    1 dlmajoneesia
    1 dlkermaviiliä
    2 tlpiparjuuritahnaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Hienonna koristeeksi tuleva kevätsipuli ja tilli. Kuori loput munat, halkaise ne ja kuutioi valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Kuutioi kurkku. Asettele koristeet sillikaviaarin päälle esimerkiksi kranssin muotoon.

    MääräAinesosa
    1 kplkevätsipuli
    3 rkltilliä hienonnettuna
    2 kplkananmunaa
    1 kplmaustekurkku
    1/2 kplomena (hapan lajike)
    2 rklkapriksia
  4. 4

    Tarjoa sillikaviaari keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Piparjuuritahnaa, 2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä