Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenainen sillikaviaari

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee matjessillistä juhlava sillikaviaari! Raikasta silli omenalla ja koristele klassiseen tapaan kananmunalla, maustekurkulla, kapriksilla ja yrteillä. Tarjoa sillikaviaarin kanssa tummaa leipää tai keitettyjä perunoita.

Ainekset

2 kpl
kananmunaa
150 g
(2 kpl) matjessillifileetä
1/2 kpl
omena (hapan lajike)
1 rkl
sitruunan mehua
1 kpl
kevätsipuli
1 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
2 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna

Koristelu

1/2 kpl
omena (hapan lajike)
1 kpl
kevätsipuli
3 rkl
tilliä hienonnettuna
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
maustekurkku
2 rkl
kapriksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita keittämällä 4 kananmunaa koviksi, 8–10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Säästä 2 kananmunaa valmiin sillikaviaarin koristeluun.

2 kpl
kananmunaa
2 kpl
kananmunaa
2

Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Pese ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot toiseen kulhoon ja purista niille sitruunanmehua tummumisen ehkäisemiseksi. Lusikoi puolet omenakuutioista sillin joukkoon ja säästä loput koristeeksi. Hienonna kaviaariin tuleva kevätsipuli. Kuori ja kuutioi kaksi keitettyä kananmunaa. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset keskenään. Siirrä kaviaari tarjoiluastiaan.

150 g
(2 kpl) matjessillifileetä
1/2 kpl
omena (hapan lajike)
1 rkl
sitruunan mehua
1 kpl
kevätsipuli
2 kpl
kananmunaa
1 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
2 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
3

Hienonna koristeeksi tuleva kevätsipuli ja tilli. Kuori loput munat, halkaise ne ja kuutioi valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Kuutioi kurkku. Asettele koristeet sillikaviaarin päälle esimerkiksi kranssin muotoon.

1 kpl
kevätsipuli
3 rkl
tilliä hienonnettuna
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
maustekurkku
1/2 kpl
omena (hapan lajike)
2 rkl
kapriksia
4

Tarjoa sillikaviaari keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.5.2009
|
Muokattu: 27.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1228

19,5 g

5,3 g

15,5 g

15,5 g

1,3 g

12,5 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Piparjuuritahnaa,

2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli