Omenainen sillikaviaari
30 min

Nappaa talteen!
Tee matjessillistä juhlava sillikaviaari! Raikasta silli omenalla ja koristele klassiseen tapaan kananmunalla, maustekurkulla, kapriksilla ja yrteillä. Tarjoa sillikaviaarin kanssa tummaa leipää tai keitettyjä perunoita.
| 2 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (2 kpl) matjessillifileetä |
| 1/2 kpl | omena (hapan lajike) |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Koristelu | |
|---|---|
| 1/2 kpl | omena (hapan lajike) |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 2 rkl | kapriksia |
- 1.
Aloita keittämällä 4 kananmunaa koviksi, 8–10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Säästä 2 kananmunaa valmiin sillikaviaarin koristeluun.
- 2.
Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Pese ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot toiseen kulhoon ja purista niille sitruunanmehua tummumisen ehkäisemiseksi. Lusikoi puolet omenakuutioista sillin joukkoon ja säästä loput koristeeksi. Hienonna kaviaariin tuleva kevätsipuli. Kuori ja kuutioi kaksi keitettyä kananmunaa. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset keskenään. Siirrä kaviaari tarjoiluastiaan.
- 3.
Hienonna koristeeksi tuleva kevätsipuli ja tilli. Kuori loput munat, halkaise ne ja kuutioi valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Kuutioi kurkku. Asettele koristeet sillikaviaarin päälle esimerkiksi kranssin muotoon.
- 4.
Tarjoa sillikaviaari keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Tee matjessillistä juhlava sillikaviaari! Raikasta silli omenalla ja koristele klassiseen tapaan kananmunalla, maustekurkulla, kapriksilla ja yrteillä. Tarjoa sillikaviaarin kanssa tummaa leipää tai keitettyjä perunoita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (2 kpl) matjessillifileetä |
| 1/2 kpl | omena (hapan lajike) |
| 1 rkl | sitruunan mehua |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Koristelu | |
| 1/2 kpl | omena (hapan lajike) |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 3 rkl | tilliä hienonnettuna |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 2 rkl | kapriksia |
Valmistus
- 1
Aloita keittämällä 4 kananmunaa koviksi, 8–10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Säästä 2 kananmunaa valmiin sillikaviaarin koristeluun.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 kpl kananmunaa - 2
Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Pese ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot toiseen kulhoon ja purista niille sitruunanmehua tummumisen ehkäisemiseksi. Lusikoi puolet omenakuutioista sillin joukkoon ja säästä loput koristeeksi. Hienonna kaviaariin tuleva kevätsipuli. Kuori ja kuutioi kaksi keitettyä kananmunaa. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset keskenään. Siirrä kaviaari tarjoiluastiaan.
Määrä Ainesosa 150 g (2 kpl) matjessillifileetä 1/2 kpl omena (hapan lajike) 1 rkl sitruunan mehua 1 kpl kevätsipuli 2 kpl kananmunaa 1 dl majoneesia 1 dl kermaviiliä 2 tl piparjuuritahnaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Hienonna koristeeksi tuleva kevätsipuli ja tilli. Kuori loput munat, halkaise ne ja kuutioi valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Kuutioi kurkku. Asettele koristeet sillikaviaarin päälle esimerkiksi kranssin muotoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl kevätsipuli 3 rkl tilliä hienonnettuna 2 kpl kananmunaa 1 kpl maustekurkku 1/2 kpl omena (hapan lajike) 2 rkl kapriksia - 4
Tarjoa sillikaviaari keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Ravintosisältö
294
Energiaa kcal
1228
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
294
Energiaa kcal
1228
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Piparjuuritahnaa, 2 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























