Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenaiset siiderisilakat

Omenaiset siiderisilakat

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Marinoi silakat raikkaan makeassa omenasiideriliemessä. Tarjoa kylmät kalat sellaisenaan tai tee niistä juhlavat alkupalaleivät.

Ainekset

250 g
(1 pkt) silakkafileitä

etikkaliemi

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
1 rkl
suolaa

siideriliemi

1 kpl
punasipuli
2 kpl
omenaa (esim. Honey Crunch)
1/3 l
(1 plo) omenasiideriä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
5 kpl
maustepippuria
1 tl
fenkolia
1 tl
suolaa
1 kpl
laakerinlehti

lisäksi

makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu)
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

250 g
(1 pkt) silakkafileitä
2

Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
1 rkl
suolaa
3

Valmista siideriliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siideriliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

1 kpl
punasipuli
2 kpl
omenaa (esim. Honey Crunch)
1/3 l
(1 plo) omenasiideriä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
5 kpl
maustepippuria
1 tl
fenkolia
1 tl
suolaa
1 kpl
laakerinlehti
4

Valuta etikkaliemi silakoista. Poista silakoiden nahka vetämällä se irti. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat kannelliseen astiaan, lisää siideriliemi omenoineen. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

5

Tarjoa silakat makean tumman limpun kanssa. Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä ja paahda viipaleet öljytilkassa paistinpannulla.

makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu)
rypsiöljyä paistamiseen

Vinkki: Siiderisilakat sopivat makeutensa ja pehmeän makunsa puolesta niillekin, jotka vierastavat muutoin silakan makua.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 21.10.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.