
Omenaiset siiderisilakat
Ainekset
Etikkaliemi
Siideriliemi
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Valmista siideriliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siideriliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Valuta etikkaliemi silakoista. Poista silakoiden nahka vetämällä se irti. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat kannelliseen astiaan, lisää siideriliemi omenoineen. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Tarjoa silakat makean tumman limpun kanssa. Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä ja paahda viipaleet öljytilkassa paistinpannulla.
Vinkki: Siiderisilakat sopivat makeutensa ja pehmeän makunsa puolesta niillekin, jotka vierastavat muutoin silakan makua.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
550
2,8 g
0,6 g
16,3 g
15,9 g
0,8 g
5,4 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl fenkolin siemeniä,
1 kpl laakerinlehti,
makeaa tummaa limppua (esim, Maalahden limppu),
rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli