Omenaiset siiderisilakat
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoi silakat raikkaan makeassa omenasiideriliemessä. Tarjoa kylmät kalat sellaisenaan tai tee niistä juhlavat alkupalaleivät.
| 250 g | (1 pkt) silakkafileitä |
| Etikkaliemi | |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | suolaa |
| Siideriliemi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | omenaa (esim. honey crunch) |
| 1/3 l | (1 tlk) omenasiideriä |
| 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 tl | fenkolin siemeniä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| Lisäksi | |
| makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
- 1.
Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
- 2.
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- 3.
Valmista siideriliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siideriliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- 4.
Valuta etikkaliemi silakoista. Poista silakoiden nahka vetämällä se irti. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat kannelliseen astiaan, lisää siideriliemi omenoineen. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5.
Tarjoa silakat makean tumman limpun kanssa. Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä ja paahda viipaleet öljytilkassa paistinpannulla.
Omenaiset siiderisilakat
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Marinoi silakat raikkaan makeassa omenasiideriliemessä. Tarjoa kylmät kalat sellaisenaan tai tee niistä juhlavat alkupalaleivät.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) silakkafileitä |
Etikkaliemi | |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | suolaa |
Siideriliemi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | omenaa (esim. honey crunch) |
| 1/3 l | (1 tlk) omenasiideriä |
| 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 tl | fenkolin siemeniä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
Lisäksi | |
| makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) silakkafileitä - 2
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 dl väkiviinaetikkaa 1 dl sokeria 1 rkl suolaa - 3
Valmista siideriliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siideriliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 kpl omenaa (esim. honey crunch) 1/3 l (1 tlk) omenasiideriä 1/2 dl omenaviinietikkaa 5 kpl maustepippuria 1 tl fenkolin siemeniä 1 tl suolaa 1 kpl laakerinlehti - 4
Valuta etikkaliemi silakoista. Poista silakoiden nahka vetämällä se irti. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat kannelliseen astiaan, lisää siideriliemi omenoineen. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5
Tarjoa silakat makean tumman limpun kanssa. Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä ja paahda viipaleet öljytilkassa paistinpannulla.
Määrä Ainesosa makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu) rypsiöljyä paistamiseen
Vinkki: Siiderisilakat sopivat makeutensa ja pehmeän makunsa puolesta niillekin, jotka vierastavat muutoin silakan makua.
Ravintosisältö
131
Energiaa kcal
550
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
15,9 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
131
Energiaa kcal
550
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
15,9 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl fenkolin siemeniä, 1 kpl laakerinlehti, makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu), rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























