Omenaiset siiderisilakat

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Marinoi silakat raikkaan makeassa omenasiideriliemessä. Tarjoa kylmät kalat sellaisenaan tai tee niistä juhlavat alkupalaleivät.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) silakkafileitä

Etikkaliemi

5 dlvettä
1 dlväkiviinaetikkaa
1 dlsokeria
1 rklsuolaa

Siideriliemi

1 kplpunasipuli
2 kplomenaa (esim. honey crunch)
1/3 l(1 tlk) omenasiideriä
1/2 dlomenaviinietikkaa
5 kplmaustepippuria
1 tlfenkolin siemeniä
1 tlsuolaa
1 kpllaakerinlehti

Lisäksi

makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) silakkafileitä
  2. 2

    Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 dlväkiviinaetikkaa
    1 dlsokeria
    1 rklsuolaa
  3. 3

    Valmista siideriliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Huuhtele ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä siideriliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplomenaa (esim. honey crunch)
    1/3 l(1 tlk) omenasiideriä
    1/2 dlomenaviinietikkaa
    5 kplmaustepippuria
    1 tlfenkolin siemeniä
    1 tlsuolaa
    1 kpllaakerinlehti
  4. 4

    Valuta etikkaliemi silakoista. Poista silakoiden nahka vetämällä se irti. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat kannelliseen astiaan, lisää siideriliemi omenoineen. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

  5. 5

    Tarjoa silakat makean tumman limpun kanssa. Paina halutessasi leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä ja paahda viipaleet öljytilkassa paistinpannulla.

    MääräAinesosa
    makeaa tummaa limppua (esim. maalahden limppu)
    rypsiöljyä paistamiseen

Vinkki: Siiderisilakat sopivat makeutensa ja pehmeän makunsa puolesta niillekin, jotka vierastavat muutoin silakan makua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl fenkolin siemeniä, 1 kpl laakerinlehti, makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu), rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä