Omenakakku

arvosana3/5

(17)arviota
16 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Rahkaisen omenakakun mausteinen yllätys on korvapuustista tutut maut. Pinnan näyttävä ruusukuvio syntyy yllättävän helposti omenaviipaleista.

Ainekset

MääräAinesosa
600 g(4 kpl) omenaa (kotimaisia)
2 rklsitruunanmehua
100 gvoita tai leivontamargariinia
4 kplkananmunaa
2 1/2 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
2 tlkardemummaa
2 tlkanelia
200 g(1 prk) vaniljarahkaa

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese omenat. Halkaise kaksi omenaa ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen noin 2 millimetrin viipaleiksi. Kuori loput kaksi omenaa ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita viipaleet ja kuutiot eri kulhoihin ja kääntele sitruunanmehu omenoihin.

    MääräAinesosa
    600 g(4 kpl) omenaa (kotimaisia)
    2 rklsitruunanmehua
  2. 2

    Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan ja rahkan kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kääntele omenakuutiot taikinaan. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    4 kplkananmunaa
    2 1/2 dlsokeria
    5 dlvehnäjauhoja
    1 rklleivinjauhetta
    2 tlkardemummaa
    2 tlkanelia
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
  3. 3

    Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Rypistä leivinpaperia, niin se asettuu vuokaan helpommin. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenaviipaleet taikinaan kakun pinnalle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.

  4. 4

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Kakku säilyy jääkapissa muutaman päivän.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Vinkki: Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä