Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Rahkaisen omenakakun mausteinen yllätys on korvapuustista lainatut maut. Pinnan näyttävä ruusukuvio syntyy yllättävän helposti omenaviipaleista.

Ainekset

600 g
(4 kpl) omenaa (kotimaisia)
2 rkl
sitruunanmehua
100 g
voita tai leivontamargariinia
4 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
2 tl
kanelia
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa

Pinnalle

tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese omenat. Halkaise kaksi omenaa ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen noin 2 millimetrin viipaleiksi. Kuori loput kaksi omenaa ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita viipaleet ja kuutiot eri kulhoihin ja kääntele sitruunanmehu omenoihin.

600 g
(4 kpl) omenaa (kotimaisia)
2 rkl
sitruunanmehua
2

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan ja rahkan kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kääntele omenakuutiot taikinaan. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.

100 g
voita tai leivontamargariinia
4 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
2 tl
kanelia
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
3

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Rypistä leivinpaperia, niin se asettuu vuokaan helpommin. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenaviipaleet taikinaan kakun pinnalle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.

4

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Kakku säilyy jääkapissa muutaman päivän.

tomusokeria

Vinkki: Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Miltä maistui?(14 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1106

10,0 g

4,9 g

33,9 g

18,4 g

1,4 g

8,4 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli