Pese omenat. Halkaise kaksi omenaa ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen noin 2 millimetrin viipaleiksi. Kuori loput kaksi omenaa ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita viipaleet ja kuutiot eri kulhoihin ja kääntele sitruunanmehu omenoihin.
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan ja rahkan kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kääntele omenakuutiot taikinaan. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Rypistä leivinpaperia, niin se asettuu vuokaan helpommin. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenaviipaleet taikinaan kakun pinnalle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Kakku säilyy jääkapissa muutaman päivän.
Vinkki: Tarjoa kakun kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
264
1106
10,0 g
4,9 g
33,9 g
18,4 g
1,4 g
8,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli