Omenaleivokset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenaleivokset

???
Kappaleita
6
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Pakastelehtitaikinalevyä (9x18cm)
1/2 dl
Hasselpähkinäjauhetta
1 rkl
Sokeria
50 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 - 2 kpl
Omenaa
Sokeria
Kanelia

Näin teet

1

Ota taikinalevyt sulamaan hetkeksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa sulaneet levyt kahtia. Sekoita tuorejuuston joukkoon pähkinäjauhe ja sokeri. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria, mutta poista niistä siemenkota. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Sipaise jokaiselle taikinapalalle tuorejuustoseosta ja asettele päälle limittäin muutamaomenanlohko. Sirottele päälle sokeria ja kanelia. Kypsennä 200-asteisessauunissa 15–20 minuuttia.Uunin lämpötila 200 astetta

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 15.5.2019