Omenaleivokset
15 min

Nappaa talteen!
| 3 kpl | pakastelehtitaikinalevyä (9x18cm) |
| 1/2 dl | hasselpähkinäjauhetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 50 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 - 2 kpl | omenaa |
| sokeria | |
| kanelia |
- 1.
Ota taikinalevyt sulamaan hetkeksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa sulaneet levyt kahtia. Sekoita tuorejuuston joukkoon pähkinäjauhe ja sokeri. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria, mutta poista niistä siemenkota. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Sipaise jokaiselle taikinapalalle tuorejuustoseosta ja asettele päälle limittäin muutamaomenanlohko. Sirottele päälle sokeria ja kanelia. Kypsennä 200-asteisessauunissa 15–20 minuuttia.Uunin lämpötila 200 astetta
Omenaleivokset
arvosana5/5
15 min
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | pakastelehtitaikinalevyä (9x18cm) |
| 1/2 dl | hasselpähkinäjauhetta |
| 1 rkl | sokeria |
| 50 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 - 2 kpl | omenaa |
| sokeria | |
| kanelia |
Valmistus
- 1
Ota taikinalevyt sulamaan hetkeksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa sulaneet levyt kahtia. Sekoita tuorejuuston joukkoon pähkinäjauhe ja sokeri. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria, mutta poista niistä siemenkota. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Sipaise jokaiselle taikinapalalle tuorejuustoseosta ja asettele päälle limittäin muutamaomenanlohko. Sirottele päälle sokeria ja kanelia. Kypsennä 200-asteisessauunissa 15–20 minuuttia.Uunin lämpötila 200 astetta
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












