Omenapannukakku

arvosana3/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen pannukakku on aivan erityisen ihanaa, kun ladot päälle fariinisokerilla maustettuja omenaviipaleita. Omena makeuttaa pannarin, joten se maistuu hyvältä ihan sellaisenaan, ilman hilloa. Toki voit sipaista omenapannarin päälle vaikka hieman lisää omenaa, hillona tai soseena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplomenaa
2 tlmargariinia
2 rklfariinisokeria
3 kplkananmunaa
6 dlmaitoa
1 dlvehnäjauhoja
1 dlgrahamjauhoja
1 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista taikina turpoamaan. Vatkaa maitoon munat, jauhot ja suola.

    MääräAinesosa
    6 dlmaitoa
    3 kplkananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dlgrahamjauhoja
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Paista omenia margariinissa pannussa hetki ja mausta fariinisokerilla.

    MääräAinesosa
    3 kplomenaa
    2 tlmargariinia
    2 rklfariinisokeria
  3. 3

    Kaada taikina voideltuun, 1,5 litran vetoiseen uunivuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Levitä omenanlohkot pannarin päälle ja paista vielä 15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä.

Vinkki: Voit käyttää grahamjauhojen tilalla esimerkiksi spelttijauhoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä