Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenapannukakku

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen pannukakku on aivan erityisen ihanaa, kun ladot päälle fariinisokerilla maustettuja omenaviipaleita. Omena makeuttaa pannarin, joten se maistuu hyvältä ihan sellaisenaan, ilman hilloa. Toki voit sipaista omenapannarin päälle vaikka hieman lisää omenaa, hillona tai soseena.

Ainekset

2 - 3 kpl
Omenaa
2 tl
Margariinia
2 rkl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
6 dl
Maitoa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
graham- tai spelttijauhoja
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina turpoamaan. Vatkaa maitoon munat, jauhot ja suola.

6 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
graham- tai spelttijauhoja
1 tl
Suolaa
2

Pese omenat ja kuori tarvittaessa. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Paista omenia margariinissa pannussa hetki ja mausta fariinisokerilla.

2 - 3 kpl
Omenaa
2 tl
Margariinia
2 rkl
Fariinisokeria
3

Kaada taikina voideltuun, 1,5 litran vetoiseen uunivuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4

Levitä omenanlohkot pannarin päälle ja paista vielä 15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.12.2007
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

308

1291

8,5 g

3,3 g

41,0 g

24,3 g

5,0 g

13,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli