Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenapiirakka rosmariinikinuskilla

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämän herkun kohdalla nimi kertoo paljon. Kun omenapiirakka kruunataan rosmariinilla maustetulla kinuskilla, nousee syksyn takuuvarma herkku aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Ainekset

6 kpl
omenaa
2 sitruunan mehu
1 dl
fariinisokeria
3 rkl
jauhoja
1/2 tl kanelia
1/4 tl maustepippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1 pkt voitaikinaa
Kananmuna

Rosmariinikinuski

2 oksaa rosmariinia
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
voita
1 tl
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Keitä rosmariinia hiljalleen porisevassa kermassa 10 minuuttia. Poista oksat, lisää muut ainesosat ja keitä 30 minuuttia, kunnes seos tiivistyy kinuskiksi.

2 oksaa rosmariinia
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
voita
1 tl
suolaa
2

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kastele omenaviipaleet sitruunamehulla. Sekoita fariinisokeri, jauhot, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä ja ripottele sitten kulhossa omenalohkojen päälle ja sekoita varovasti.

6 kpl
omenaa
2 sitruunan mehu
1 dl
fariinisokeria
3 rkl
jauhoja
1/2 tl kanelia
1/4 tl maustepippuria
1/4 tl muskottipähkinää
3

Kauli voitaikina levyksi ja asettele piirakkavuokaan niin että taikinaa jää reunoilta yli 2–3 cm. Nostele pohjalle omenat ja valuta päälle kinuski. Kauli loput taikinat levyksi ja tee niistä ristikko piirakan päälle ja taittele sitten reunat ristikon reunojen yli. Voitele voitaikina kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

1 pkt voitaikinaa
Kananmuna

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

196

820

16,3 g

8,3 g

10,8 g

7,5 g

1,6 g

1,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 sitruunan mehu,

1 dl fariinisokeria,

1/2 tl kanelia,

1/4 tl maustepippuria,

1/4 tl muskottipähkinää,

1 pkt voitaikinaa,

Kananmuna,

2 oksaa rosmariinia,

2 dl fariinisokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli