Keitä rosmariinia hiljalleen porisevassa kermassa 10 minuuttia. Poista oksat, lisää muut ainesosat ja keitä 30 minuuttia, kunnes seos tiivistyy kinuskiksi.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kastele omenaviipaleet sitruunamehulla. Sekoita fariinisokeri, jauhot, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä ja ripottele sitten kulhossa omenalohkojen päälle ja sekoita varovasti.
Kauli voitaikina levyksi ja asettele piirakkavuokaan niin että taikinaa jää reunoilta yli 2–3 cm. Nostele pohjalle omenat ja valuta päälle kinuski. Kauli loput taikinat levyksi ja tee niistä ristikko piirakan päälle ja taittele sitten reunat ristikon reunojen yli. Voitele voitaikina kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
820
16,3 g
8,3 g
10,8 g
7,5 g
1,6 g
1,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 sitruunan mehu,
1 dl fariinisokeria,
1/2 tl kanelia,
1/4 tl maustepippuria,
1/4 tl muskottipähkinää,
1 pkt voitaikinaa,
Kananmuna,
2 oksaa rosmariinia,
2 dl fariinisokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli