Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Tämän herkun kohdalla nimi kertoo paljon. Kun omenapiirakka kruunataan rosmariinilla maustetulla kinuskilla, nousee syksyn takuuvarma herkku aivan uusiin ulottuvuuksiin.
| 6 kpl | omenaa |
| 2 sitruunan mehu | |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 3 rkl | jauhoja |
| 1/2 tl kanelia | |
| 1/4 tl maustepippuria | |
| 1/4 tl muskottipähkinää | |
| 1 pkt voitaikinaa | |
| kananmuna | |
| Rosmariinikinuski | |
|---|---|
| 2 oksaa rosmariinia | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | voita |
| 1 tl | suolaa |
Keitä rosmariinia hiljalleen porisevassa kermassa 10 minuuttia. Poista oksat, lisää muut ainesosat ja keitä 30 minuuttia, kunnes seos tiivistyy kinuskiksi.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kastele omenaviipaleet sitruunamehulla. Sekoita fariinisokeri, jauhot, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä ja ripottele sitten kulhossa omenalohkojen päälle ja sekoita varovasti.
Kauli voitaikina levyksi ja asettele piirakkavuokaan niin että taikinaa jää reunoilta yli 2–3 cm. Nostele pohjalle omenat ja valuta päälle kinuski. Kauli loput taikinat levyksi ja tee niistä ristikko piirakan päälle ja taittele sitten reunat ristikon reunojen yli. Voitele voitaikina kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tämän herkun kohdalla nimi kertoo paljon. Kun omenapiirakka kruunataan rosmariinilla maustetulla kinuskilla, nousee syksyn takuuvarma herkku aivan uusiin ulottuvuuksiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | omenaa |
| 2 sitruunan mehu | |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 3 rkl | jauhoja |
| 1/2 tl kanelia | |
| 1/4 tl maustepippuria | |
| 1/4 tl muskottipähkinää | |
| 1 pkt voitaikinaa | |
| kananmuna | |
Rosmariinikinuski | |
| 2 oksaa rosmariinia | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | voita |
| 1 tl | suolaa |
Keitä rosmariinia hiljalleen porisevassa kermassa 10 minuuttia. Poista oksat, lisää muut ainesosat ja keitä 30 minuuttia, kunnes seos tiivistyy kinuskiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 oksaa rosmariinia | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | voita |
| 1 tl | suolaa |
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kastele omenaviipaleet sitruunamehulla. Sekoita fariinisokeri, jauhot, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä ja ripottele sitten kulhossa omenalohkojen päälle ja sekoita varovasti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | omenaa |
| 2 sitruunan mehu | |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 3 rkl | jauhoja |
| 1/2 tl kanelia | |
| 1/4 tl maustepippuria | |
| 1/4 tl muskottipähkinää |
Kauli voitaikina levyksi ja asettele piirakkavuokaan niin että taikinaa jää reunoilta yli 2–3 cm. Nostele pohjalle omenat ja valuta päälle kinuski. Kauli loput taikinat levyksi ja tee niistä ristikko piirakan päälle ja taittele sitten reunat ristikon reunojen yli. Voitele voitaikina kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 pkt voitaikinaa | |
| kananmuna |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
206
Energiaa kcal
861
Energiaa kj
16,4 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,6 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
206
Energiaa kcal
861
Energiaa kj
16,4 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,6 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 sitruunan mehu, 1 dl fariinisokeria, 1/2 tl kanelia, 1/4 tl maustepippuria, 1/4 tl muskottipähkinää, 1 pkt voitaikinaa, Kananmuna, 2 oksaa rosmariinia, 2 dl fariinisokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli