Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenataskut

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Omenaleivosten taikinassa on sitruunarahkaa ja täytteessä kanelia. Katso herkullinen leivosohje!

Ainekset

Taikina

200 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
(200 g) sitruunarahkaa

Täyte

3 kpl
Omenaa
25 g
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia

Pinnalle

1 kpl
Kananmuna
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.

Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.

Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

78

328

0,6 g

0,1 g

14,5 g

3,9 g

0,8 g

3,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Margariinia,

1 tl Leivinjauhetta,

25 g Margariinia,

1 tl Kanelia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli