Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.
Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki, kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.
Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
146
611
7,7 g
2,1 g
15,9 g
5,2 g
0,8 g
2,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kanelia,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli