Omenataskut
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Omenataskut ovat herkullisia omenapasteijoita, joiden taikinassa on sitruunarahkaa ja täytteessä pannulla sokerin kanssa pehmenneitä omenoita.
| Taikina | |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| Täyte | |
| 3 kpl | omenaa |
| 25 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | kananmuna |
| tomusokeria | |
- 1.
Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.
- 2.
Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki, kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.
- 3.
Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Omenataskut
Omenataskut ovat herkullisia omenapasteijoita, joiden taikinassa on sitruunarahkaa ja täytteessä pannulla sokerin kanssa pehmenneitä omenoita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 200 g | margariinia |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
Täyte | |
| 3 kpl | omenaa |
| 25 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
Pinnalle | |
| 1 kpl | kananmuna |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 4 1/2 dl vehnäjauhoja 200 g (1 prk) sitruunarahkaa - 2
Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki, kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 kpl omenaa 1 tl kanelia 25 g margariinia 1/2 dl sokeria - 3
Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna tomusokeria
Ravintosisältö
148
Energiaa kcal
619
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,1 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
148
Energiaa kcal
619
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,1 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























