Omenataskut

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Omenataskut ovat herkullisia omenapasteijoita, joiden taikinassa on sitruunarahkaa ja täytteessä pannulla sokerin kanssa pehmenneitä omenoita.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

200 gmargariinia
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
200 g(1 prk) sitruunarahkaa

Täyte

3 kplomenaa
25 gmargariinia
1/2 dlsokeria
1 tlkanelia

Pinnalle

1 kplkananmuna
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    200 g(1 prk) sitruunarahkaa
  2. 2

    Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki, kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 kplomenaa
    1 tlkanelia
    25 gmargariinia
    1/2 dlsokeria
  3. 3

    Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä