Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenataskut

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Omenataskut ovat herkullisia omenapasteijoita, joiden taikinassa on sitruunarahkaa ja täytteessä pannulla sokerin kanssa pehmenneitä omenoita.

Ainekset

Taikina

200 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa

Täyte

3 kpl
Omenaa
25 g
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia

Pinnalle

1 kpl
Kananmuna
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos tasaiseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin.

200 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
2

Huuhtele omenat ja pilko pieniksi. Paista rasvassa sokerin ja kanelin kanssa hetki, kunnes omenat pehmenevät. Anna seoksen jäähtyä.

3 kpl
Omenaa
1 tl
Kanelia
25 g
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
3

Kauli taikina ja paina pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 10 cm) taikinakiekkoja ja täytä omenatäytteellä. Kostuta reunat ja nipistä esim. haarukalla saumat hyvin kiinni. Voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

1 kpl
Kananmuna
Tomusokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 19.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

611

7,7 g

2,1 g

15,9 g

5,2 g

0,8 g

2,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli